Vaříme bezmasá jídla
Naplnit a zapéct. Nadívané cukety, lilek, papriky i houby chutnají světově
Ať už se rozhodnete pro italskou cestu prezentovanou rajčátky, olivami a oreganem, balkánský šarm...
Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez
Mleté maso je ideální kuchyňskou ingrediencí, která umožňuje popustit uzdu fantazii a vytvořit...
Řecké souvlaki, pomazánka i bezlepkové nudle. Využijte cuketu v kuchyni
Dokonalá flexibilita cukety je vstupenkou do světa kulinárních experimentů a pozoruhodných chutí....
Nakládaná zelenina, ovocný rosol i cuketová hořčice. Zavařte si letní úrodu
K létu patří hojnost ovoce a zeleniny. Ať už jste si zralé plody vypěstovali na zahrádce, nebo jste...
Tvarohový dort i knedlíky, frgál nebo salát. K létu prostě borůvky patří
Nejlepší jsou jen tak z keříku rovnou do pusy, ale když se zadaří a donesete si domů z lesa...
Plněné tortilly nebo sekaná v housce. Sbalte si oběd na cesty i na piknik
Prázdniny a pěkné počasí lákají k výletům a piknikům v přírodě. Co si přibalit do batohu nebo do...
Báječné jahodové recepty, které si vychutnáte nejen na oslavě dne dětí
Máloco dovede člověku tak zvednout náladu jako jahodový dezert, pěkně nadýchaný a zasněžený...
Zdravé nemusí znamenat drahé. Jak vařit rodině s omezeným rozpočtem
Když se řekne zdravé jídlo, možná vám před očima naskočí celozrnný chlebíček s avokádem posypaný...
Je čas si užít chřest. Zapečte ho do koláče, nebo servírujte s lososem
Bílý, nebo zelený, oba jsou jednoduše skvělé. Chřest je zbytečně přehlížená lahůdka, kterou musíte...
Pro zdraví i štíhlé tělo. Dejte si salát s jarní cibulkou a ředkvičkami
Jaro je sice teprve v rozpuku, ale už nám nabízí nespočet báječných životabudičů, které pomohou...
Tlačenka, polévka, sekaná i pomazánka. Co s vejci po Velikonocích
Koledníci by letos sice chodit neměli, ale vajíčka na tvrdo se možná vařila ve velkém i u vás doma....
Hra na schovávanou. Dostaňte do dětí zeleninu, aniž by si toho všimly
Možná potomek prochází fází odmítání, je vybíravý, nebo máte děti v různých věkových rozestupech, a...
Tři zdravá a rychlá jídla pro celou rodinu nejen na období karantény
Už vás nenapadá, co každý den vařit, aby to chutnalo dětem, dobře zasytilo, příliš netížilo a...
Zdravě s masem i bez. Rychlé večeře pro pozdní zimu a předčasné jaro
Jestli už se vám a vaší rodině zajídá večerní menu ve stylu chleba s něčím, zkuste je i sebe...
Ředkvičková pomazánka, řepné carpaccio a další recepty pro lepší imunitu
Počasí si s námi hraje, chvíli je zima a pak teplo. Náš zmatený organismus se jen stěží brání...
Žemlovka, koprovka i buchtičky se šodó. Variace na hity ze školní jídelny
Školní rok se překulil do druhé poloviny, tak si pojďme připomenout evergreeny z jídelny, které...
Palačinky nejsou jen sladký dezert. Zkuste je s masem, sýrem a vejci
Když se řekne palačinka, většina z nás si vybaví načančanou dobrotu s džemem, tvarohem, ovocem či...
Jezte tak, abyste chránili planetu, velí nejnovější trendy v gastronomii
Moderní trendy se nevyhýbají ani gastronomii. Co bude v kurzu letos? Především větší důraz na to,...
Fazolová, mrkvová i celerová s pestem. Lahodné zimní polévky vás zahřejí
Je vám zima? Dejte si hustou polévku. Ráno povzbudí, v poledne zasytí a večer po návratu ze...
Lehké večeře nejen pro ty, kteří se rozhodli v novém roce zhubnout
Začátek roku je pro mnoho z nás impulsem, abychom přehodnotili stravovací zvyklosti. Poté, co jsme...
Zapomeňte na chlebíčky, tyto jednohubky budou hvězdami silvestrovské noci
Party, na které se rozloučíte se starým rokem a přivítáte ten nový, si žádá opravdu vymazlené...
Minestrone, tajine nebo mexická pánev. Oslavte den veganů světově
V pátek je světový den veganů, a tak vám nabízíme speciality z celého světa, pro jejichž přípravu...
Cuketa je nesmrtelná: snadno se pěstuje a v kuchyni z ní připravíte cokoli
Kdo si cukety jednou pustí do zahrádky, už se jich prý nezbaví. Pěstují se totiž velmi snadno a...
Devatero plodin od jáhel po čirok, které dodají jídelníčku sílu i šťávu
Už staří Římané nazývali zdánlivě obyčejnou ovesnou kaši pokrmem bohů a věděli proč. Stačí si tento...
Brambory nejsou jen příloha. Zkuste koláč s cibulí, lokše či štrachandu
Zvykli jsme si používat bramborové hlízy jako poměrně nudnou surovinu pro přípravu kaše,...
Báječné tacos, wrapy a tortilly. Zabalené svačinky do školy i do práce
Když potřebujete zahnat malý nebo velký hlad během dne, hodí se mít po ruce něco k zakousnutí....
Rychlé a chutné večeře pro ty, kdo milují cukety, rajčata a okurky
Radost ze zeleninové úrody ze zahrádky nebo z úlovků z farmářského trhu může zkazit nedostatek...
Chutné loučení s prázdninami. Zkuste houbové recepty nejen pro chalupáře
Příjemně teplé a vlhké počasí posledních prázdninových dní vábí do lesů houbaře všeho věku. Ale co...
Maďarské lečo, rajská polévka či sýrový nákyp. Užijte si léto s rajčaty
Na zahrádkách dozrávají šťavnaté letní plody, které už svým názvem slibují rajské potěšení, tak je...
Lilkové recepty: řecká musaka, grilované rolky i zahradnická polévka
Cuketu do svého letního repertoáru zakomponoval už snad každý, ovšem s lilkem se to má tak, že se...
Na dovolené nevařte. Otestovali jsme pro vás hotová jídla na cesty
Ačkoliv u mnoha rodin to v létě vyhrávají zájezdy s all inclusive nebo aspoň polopenzí, stále je tu...
RECEPT DNE: Cuketová polévka s krutony
Skvěle zasytí a navíc je rychle hotová. Připravte k dnešní večeři výbornou cuketovou polévku s...
RECEPT DNE: Sójový guláš
Nemáte rádi maso nebo chcete trochu odlehčit jídelníček? Vyzkoušejte recept na skvělý sójový guláš,...
RECEPT DNE: Koláč z listového těsta s angreštem
Z listového těsta nemusíte dělat jen jablečný závin. Zkuste z něj upéct třeba koláč s angreštem.
RECEPT DNE: Dýňové vegetariánské karbanátky
Už nemáte chuť na maso? Vyzkoušejte skvělé vegetariánské dýňové karbanátky!
Rebarbora milovaná i nenáviděná. Dejte ji do koláče, salátu či nápoje
Někomu je její kyselá chuť protivná, jiný na ni nedá dopustit. Málokdy však najdete strávníka,...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny