Vaříme bezmasá jídla
Krásný bodlák ze Středozemí. Artyčok využijete na pizzu, do salátu i k masu
Zelenina, která na první pohled připomíná velký květ růže nebo něco mezi květákem a bodlákem (však...
Lívancové úterý. Inspirace z Británie je zajímavou alternativou ke koblihám
Masopustnímu úterý se ve Velké Británii říká Shrove Tuesday, tedy doslova (a poněkud krkolomně)...
Chutný dar bohů i potravina vyvolávající fóbie. Pět zajímavostí o sýrech
Asi jen málokdo si občas nepochutná na kvalitním sýru. Nejenže se jedná o zdravou potravinu plnou...
Bojujte s nemocemi s vařečkou v ruce. Pomůže nenápadná superpotravina česnek
Nejen kuchaři a kuchařky, ale ani přírodní medicína nedá dopustit na česnek. Obsahuje totiž víc než...
Chlebíčky, jednohubky i pomazánky. Silvestrovské pohoštění ve velkém stylu
Letos vychází silvestrovská oslava na neděli, tak se nikdo nemůže vymlouvat, že neměl dost času na...
Kapr, řízek nebo tofu? Vánoční menu 3x jinak a rady, jakým vínem ho zapít
Už se jen několikrát vyspíme a budou tu Vánoce. Čas, který trávíme se svými blízkými u vánočního...
Pikantní zázrak ve skleničce. Domácí kimči dodá energii a pomůže hubnout
Kvašené zelí kimči je jedním ze zázraků, kterým je připisována zásluha o pověstnou dlouhověkost...
Pizza není jen obyčejná placka. Jídlo, které změnilo svět a stalo se ikonou
Snad žádný objev v kulinární historii nebyl tak zásadní jako „vynález“ pizzy. V nějaké podobě se...
Pečený, obalovaný, do salátu i smoothie. Jak využít celý květák
O květáku se říkávalo, že je zeleninou chudých. Dneska nepatří zrovna mezi nejlevnější druhy...
Budoucnost patří lupení a odpovědnosti. Chytrý manuál pro vegany i masožravce
„Copak jsem králík, abych žral lupení?“ Bývaly doby, kdy touto děsně vtipnou frází reagovali...
Je tady sezona chřestu. Okouzlí vás dokonalou chutí i zdravotními benefity
A je to zase tady. Na českých a moravských polích dozrává chřest, a tak se častěji objevuje na...
Devět potravin plných probiotik, které vám zlepší imunitu, náladu i život
Většina z nás vnímá bakterie jako škodlivé vetřelce. Existují ovšem i „hodné“ bakterie, které mají...
Nenápadný ošklivák celer. Prostá zelenina chutná a prospěje zdraví i figuře
Je podle vás celer jen obyčejná a tak trochu nehezká zelenina? Přestaňte ho podceňovat. Kromě toho,...
Kdo je to vlastně flexitarián? Vegetarián, který trošku podvádí
Premium Být vegetariánem je nuda. Nikoho to dneska už nepřekvapí. Ale flexitariánství, to je jiná klasa!...
Podceňovaná cuketa probouzí kulinární fantazie a dovede mile překvapit
Stává se, že se jí na zahrádce urodí až moc a stane se pro nejednoho rodinného příslušníka vpravdě...
Usušit, zamrazit, podusit. Co podniknout s plným košíkem hub
Houbové posedlosti podléháme rok co rok. Když si však přineseme domů košík plný hub, radost trochu...
Je lepší zelenina syrová, nebo tepelně upravená? Záleží na ročním období
Je sice pravda, že vařením, dušením, smažením nebo pečením se ztrácejí vitaminy, ale tepelná úprava...
Veganství je trend. Lidí, kteří se snaží žít s ohledem na planetu, přibývá
Důvodů, proč se pro veganský styl života rozhoduje stále více lidí, je mnoho. Stravovat se zdravě,...
Upečte si brynzové tyčky. K pivu, vínu i sledování hokejového mistrovství
Chystáte-li rodinnou oslavu, posezení s přáteli nebo jste nadšenými hokejovými fanoušky, určitě...
Jste tým chlebíčky, nebo jednohubky? Na silvestra můžete dát tradicím volno
Konec roku je pro většinu z nás časem slavení, setkávání a dobrého jídla. Kdy jindy se proto...
Rostou? Čerstvé houby oceníte v polévce, sekané i na topinkách
Patříte-li k těm, kdo před obyčejnými procházkami přírodou dávají přednost cílenému prozkoumávání...
Velikonoční koláč
Střední
60 min
Co si upéct o Velikonocích, když máte doma hodně vajec a sladkého jste přejedeni? Třeba tento...
Italské šafránové rizoto
Lehké
60 min
Milovníci italské kulinární lehkosti a rafinovanosti by si neměli nechat ujít tuto dokonalou perlu...
Lilek s kuskusovým salátem
Střední
50 min
Přijměte pozvání na sever afrického kontinentu, kde se vůně koření snoubí se sladkou chutí sušených...
Bramborový koláč se zeleninou
Lehké
70 min
Slané koláče jsou sice v české kuchyni trochu „popelkou“, ovšem vy to můžete změnit právě teď....
Bábovka s makovým srdcem
Lehké
70 min
Bábovka je moučníkovou klasikou. Ale tahle s makovým středem je prostě ještě o level výš. Upečte si...
Bavorské vdolky s hruškovými povidly
Střední
40 min
Tradičním smaženým vdolkům dodají hrušková povidla lahodnou chuť a šťavnatost. Stejně tak si je ale...
Skořicové minikobližky z ricotty
Lehké
50 min
Tenhle snadný recept nadchne i ty, kdo v kuchyni teprve začínají. Odměnou bude všem nadýchaná...
Silvestrovská párty doma? Dejte si jednohubky, rolky a kanapky
Letošní silvestrovské oslavy budou pravděpodobně o hodně klidnější než ty loňské a předloňské....
Kuřecí nugetky, špagety s rajskou a další tipy, co vařit dětem v lockdownu
Jak se zavděčit mlsným dětským jazykům a zároveň neslevit z rodičovské představy zdravého oběda?...
Květák, králík, kapustičky. Zapečené večeře jsou snadné a chutnají všem
Zase nevíte, co večer naservírovat rodině? Zkuste některou z těchto zapečených dobrot, které...
Jídlem proti nemoci. Osm receptů pro boj s viry a na podporu imunity
Pokud chcete posílit imunitu, jezte potraviny, které vás dokážou ochránit. A když viry přece jen...
RECEPT DNE: Rychlá houbová omáčka s vaflemi
Chalupářská klasika může mít docela jinou podobu i díky tomu, že obyčejné knedlíky nahradíte vaflí.
RECEPT DNE: Pohankový salát s červenou řepou a kapustou
Dokonalá kombinace červené řepy, ořechů, kapusty a pohanky se stane vaší kulinární stálicí.
Dýňová, čočková a mrkvová. Vyzkoušejte podzimní polévky, které zahřejí
Co vařit, když se venku ochladilo a fouká ze strnišť? Přece vydatnou zeleninovou nebo luštěninovou...
Souboj pomazánek: vyhraje u vás avokádová, škvarková, rybí nebo čočková?
Jsou skvělé ke svačině, večeři, na cesty, nebo třeba jako pohoštění pro návštěvy. Rychlé domácí...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny