Bezlepková dieta
Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů
Letošní jaro přeje milovníkům rozpálených roštů a propečeného masa. Jestli se vám už přejedly...
Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky
Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a...
Zlínští vědci chtějí vymyslet, jak upéct lepší bezlepkový chléb
Výzkumný tým ze zlínské Univerzity Tomáše Bati se v současnosti zabývá bezlepkovým pečivem. Chtějí,...
Nebojte se jehněčího a kůzlečího masa. Je zdravé a skvěle chutná.
Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš...
Zamilujte se do batátů. Zkuste třeba polévku, voňavé kari nebo salát
Vypadají trochu jako brambory, ale brambory to nejsou. Batáty jsou doma v tropech a subtropech a...
Brownies, kremrole nebo krevety. Valentýn na talíři podle blogerek
Láska prochází žaludkem, a tak se před letošním svátkem zamilovaných nechte inspirovat těmi, kdo si...
Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí
Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost...
Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend
Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...
Vafle, toasty nebo müsli. Začněte v novém roce pořádně snídat
Možná i vy jste si dali na prahu nového roku předsevzetí, že budete pravidelně a lépe jíst....
Kuličky, čokoláda a marokánky. Cukroví na úplně poslední chvíli
V některých rodinách platí pravidlo, že se cukroví dává na stůl až od Štědrého dne, jinde se po...
Vánoce s dietou? Proč ne! Cukroví bez lepku, bez cukru i pro vegany
Zatímco pro většinu z nás jsou vánoční svátky obdobím mlsání a tláskání, lidé se zdravotními...
Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem
Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na...
Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí
Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že...
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí
Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny,...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu
Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta...
Oslaďte dětem konec prázdnin! Rychlé dezerty, které budou hned pryč
I když se před dvěma měsíci zdálo, že prázdniny budou skoro nekonečné, najednou dětem utekly mezi...
Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu
Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od...
Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata
Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí...
Jó, třešně zrály! Co s červenou úrodou, když už se omrzela bublanina
K začátku prázdnin patří červené lesklé plody třešní. Jenže co s nimi, když vám bublanina už leze...
Migrény, zácpa, nadváha. Na vině může být potravinová intolerance
Bolesti hlavy, chronická únava, nespavost, zažívací potíže, bolesti kloubů, nadváha s obtížným...
Bezlepkové potraviny mají méně bílkovin a vlákniny, více éček a vyšší cenu
V obchodech přibývá potravin s označením „bez lepku“. Pro lidi s celiakií, nesnášenlivostí lepku,...
Radůza má zdravotní problémy a ruší koncerty: Přeji vám pevné ulity
Písničkářka Radůza (43) sdělila svým fanouškům, že nebude kvůli zdravotním problémům do konce...
Devět set lidí brání v Českém ráji jídelnu. Má ji pohltit infocentrum
Naše žaludky jsou důležitější než lepší servis pro rekreanty vyrážející do Českého ráje. Takový...
Lidé mi často říkají, ať se najím, přiznává Šárka Vaculíková
Herečka Šárka Vaculíková (29) sice hostuje v několika divadlech, proslavila se ale hlavně díky...
Výrobce bezlepkové stravy už zvládá i knedlíky a pokukuje po cizině
Podnikatelský příběh manželů Kotasových z Nového Jičína vypovídá o tom, že štěstí přeje...
Na kožní problémy funguje změna jídelníčku. Co vynechat a co si dopřát
Kůže je největší orgán lidského těla a mnohdy nastavuje obraz toho, co se děje uvnitř organismu....
Jablečné hody: šťavnaté špízy, sušenky bez cukru a voňavé koláče
Chuť a vůně jablek k podzimu prostě patří. Zpříjemněte si i vy sychravé dny pikantním čatní,...
Lepek škodí jen celiakům. Zdraví lidé by ho jíst měli, říkají odborníci
Vedle lidí, kteří ho ze stravy vyškrtli ze zdravotních důvodů, se objevuje stále více dobrovolných...
Poradna: Snacha se zbláznila do „zdravé“ stravy. Mám obavu o vnoučata
Moje snacha se zbláznila do zdravého životního stylu a nutí ho i mému synovi a hlavně vnoučatům....
Bezlepkový životní styl zasáhl i ruskou vodku. Bude z kukuřice a pohanky
Rostoucí zájem o bezlepkové diety mezi Američany dbajícími o své zdraví přiměl ruského výrobce...
Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy
Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela...
Vařit ve škole bez lepku? Donedávna problém, Jihlava však našla řešení
Vězni ve věznicích mohou dostat dietní jídlo. Děti ze základních škol donedávna takovou možnost...
Děti bez lepku? Nesmysl. Vynechat by ho měli jen celiaci, tvrdí expertky
Chtějí vařit svým dětem co nejzdravěji, a tak z jídelníčku škrtli lepek. Jejich potomci tak drží...
Padesát let hubnutí: od rad „nežer“ po předražené programy na míru
Zhubnout umí téměř každý, tvrdí zakladatelka společnosti Stop obezitě, kterou kila navíc provázejí...
Vánoční svátky chutně, ale i zdravě: bez lepku, cukru i laktózy
Bezlepkové, bezlaktózové, bez bílého cukru a s ohledem na co nejmenší zatížení našeho organismu. I...
Svět zasáhl boom bezlepkového jídla. Kupují ho i zdraví lidé
Prodejci a výrobci potravin zaznamenali v posledních měsících nebývalý nárůst poptávky po...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny