Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Bezlepková dieta

Limonáda z tibi krystalů. Letní hit pro osvěžení i elixír zdraví

tibi krystaly
12. července 2018

Fermentovaná voda je nápoj, který si snadno připravíte doma a překvapíte jeho lahodnou chutí rodinu...

Jogurtové dezerty. Třešňový koláč, Red Velvet Cake i želé s malinami

Red Velvet Cake s jahodami
23. června 2018

K létu patří nejen čerstvé ovoce, ale také sladké pokušení v podobě koláčů, dortů, pohárů a dalších...

Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů

Grilování (ilustrační foto)
26. května 2018

Letošní jaro přeje milovníkům rozpálených roštů a propečeného masa. Jestli se vám už přejedly...

Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky

chřest bílý a zelený
21. dubna 2018

Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a...

Zlínští vědci chtějí vymyslet, jak upéct lepší bezlepkový chléb

Pečivo (ilustrační foto)
15. dubna 2018

Výzkumný tým ze zlínské Univerzity Tomáše Bati se v současnosti zabývá bezlepkovým pečivem. Chtějí,...

Nebojte se jehněčího a kůzlečího masa. Je zdravé a skvěle chutná.

Pikantní jehněčí kýta
14. dubna 2018

Světová kuchyně se na jaře bez masa z mladých jehňat a kůzlat neobejde. U nás však dnes není příliš...

Zamilujte se do batátů. Zkuste třeba polévku, voňavé kari nebo salát

Polévka z batátů a hrušek
10. března 2018

Vypadají trochu jako brambory, ale brambory to nejsou. Batáty jsou doma v tropech a subtropech a...

Brownies, kremrole nebo krevety. Valentýn na talíři podle blogerek

Krevety s chilli a koriandrem
10. února 2018

Láska prochází žaludkem, a tak se před letošním svátkem zamilovaných nechte inspirovat těmi, kdo si...

Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí

20. ledna 2018

Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost...

Stop omáčkám a knedlíkům. Odlehčený oběd pro první lednový víkend

6. ledna 2018

Po opulentním vánočním hodování a silvestrovském gastronomickém hřešení je na čase trochu...

Vafle, toasty nebo müsli. Začněte v novém roce pořádně snídat

3. ledna 2018

Možná i vy jste si dali na prahu nového roku předsevzetí, že budete pravidelně a lépe jíst....

Kuličky, čokoláda a marokánky. Cukroví na úplně poslední chvíli

23. prosince 2017

V některých rodinách platí pravidlo, že se cukroví dává na stůl až od Štědrého dne, jinde se po...

Vánoce s dietou? Proč ne! Cukroví bez lepku, bez cukru i pro vegany

16. prosince 2017

Zatímco pro většinu z nás jsou vánoční svátky obdobím mlsání a tláskání, lidé se zdravotními...

Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem

14. listopadu 2017

Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na...

Barevné podzimní saláty, které potěší oko, nasytí i zahřejí

31. října 2017

Zatímco v létě si dopřáváme saláty pravidelně a daří se nám je propašovat na stůl i v případě, že...

Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

26. září 2017

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny,...

Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

23. září 2017

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta...

Oslaďte dětem konec prázdnin! Rychlé dezerty, které budou hned pryč

2. září 2017

I když se před dvěma měsíci zdálo, že prázdniny budou skoro nekonečné, najednou dětem utekly mezi...

Paprika jinak než jsme zvyklí. Džuveč, ajvar a jiné inspirace z Balkánu

29. srpna 2017

Komu se už přejedlo lečo nebo plněné papriky, může s touhle úžasnou zeleninou vyrazit trochu dál od...

Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

1. srpna 2017

Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí...

Jó, třešně zrály! Co s červenou úrodou, když už se omrzela bublanina

1. července 2017

K začátku prázdnin patří červené lesklé plody třešní. Jenže co s nimi, když vám bublanina už leze...

Migrény, zácpa, nadváha. Na vině může být potravinová intolerance

11. června 2017

Bolesti hlavy, chronická únava, nespavost, zažívací potíže, bolesti kloubů, nadváha s obtížným...

Bezlepkové potraviny mají méně bílkovin a vlákniny, více éček a vyšší cenu

6. června 2017

V obchodech přibývá potravin s označením „bez lepku“. Pro lidi s celiakií, nesnášenlivostí lepku,...

Radůza má zdravotní problémy a ruší koncerty: Přeji vám pevné ulity

12. února 2017

Písničkářka Radůza (43) sdělila svým fanouškům, že nebude kvůli zdravotním problémům do konce...

Devět set lidí brání v Českém ráji jídelnu. Má ji pohltit infocentrum

3. února 2017

Naše žaludky jsou důležitější než lepší servis pro rekreanty vyrážející do Českého ráje. Takový...

Lidé mi často říkají, ať se najím, přiznává Šárka Vaculíková

27. ledna 2017

Herečka Šárka Vaculíková (29) sice hostuje v několika divadlech, proslavila se ale hlavně díky...

Výrobce bezlepkové stravy už zvládá i knedlíky a pokukuje po cizině

24. ledna 2017

Podnikatelský příběh manželů Kotasových z Nového Jičína vypovídá o tom, že štěstí přeje...

Na kožní problémy funguje změna jídelníčku. Co vynechat a co si dopřát

3. prosince 2016

Kůže je největší orgán lidského těla a mnohdy nastavuje obraz toho, co se děje uvnitř organismu....

Jablečné hody: šťavnaté špízy, sušenky bez cukru a voňavé koláče

8. října 2016

Chuť a vůně jablek k podzimu prostě patří. Zpříjemněte si i vy sychravé dny pikantním čatní,...

Lepek škodí jen celiakům. Zdraví lidé by ho jíst měli, říkají odborníci

5. července 2016

Vedle lidí, kteří ho ze stravy vyškrtli ze zdravotních důvodů, se objevuje stále více dobrovolných...

Poradna: Snacha se zbláznila do „zdravé“ stravy. Mám obavu o vnoučata

24. června 2016

Moje snacha se zbláznila do zdravého životního stylu a nutí ho i mému synovi a hlavně vnoučatům....

Bezlepkový životní styl zasáhl i ruskou vodku. Bude z kukuřice a pohanky

20. března 2016

Rostoucí zájem o bezlepkové diety mezi Američany dbajícími o své zdraví přiměl ruského výrobce...

Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy

22. února 2016

Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela...

Vařit ve škole bez lepku? Donedávna problém, Jihlava však našla řešení

10. února 2016

Vězni ve věznicích mohou dostat dietní jídlo. Děti ze základních škol donedávna takovou možnost...

Děti bez lepku? Nesmysl. Vynechat by ho měli jen celiaci, tvrdí expertky

4. února 2016

Chtějí vařit svým dětem co nejzdravěji, a tak z jídelníčku škrtli lepek. Jejich potomci tak drží...

Padesát let hubnutí: od rad „nežer“ po předražené programy na míru

25. ledna 2016

Zhubnout umí téměř každý, tvrdí zakladatelka společnosti Stop obezitě, kterou kila navíc provázejí...