Pomalu pečené kuře
Pomalé pečení zajistí masu vláčnost a šťavnatost, brambory v pekáči také nasáknou báječnou šťávou.
Postup
- Troubu předehřejeme na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Velký pekáč i kuře dobře potřeme máslem.
- Kuře vložíme do pekáče a okolo rozložíme brambory. Vše osolíme a opepříme. Vložíme česnek, zakápneme vínem i vývarem, překryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu, pak sejmeme alobal a pekáčem zatřeseme. Přidáme koření i skrojky citronu a odkryté pečeme ještě padesát minut.
- Teplotu zvýšíme na 220/200 °C a pečeme ještě půl hodiny. Pak vyjmeme kuře, volně přikryjeme alobalem a necháme před porcováním odpočívat aspoň 10 minut. Brambory udržujeme v teple.
- Kuře podáváme s bramborami a vypečenou šťávou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1177 KCal
53 %
49 %
-
Energie
4922 KJ
53 %
49 %
-
Sacharidy
51,3 g
58 %
51 %
-
Vláknina
5,6 g
19 %
19 %
-
Bílkoviny
75,6 g
120 %
111 %
-
Tuky
71,8 g
110 %
103 %
-
nasycené
21,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autoři:
iDNES.cz
,
Časopis Apetit
Podobné recepty
Kopřivová nádivka
Nádivka s mladými kopřivami k českým Velikonocům neodmyslitelně patří.