Pomalu pečené kuře

Pomalé pečení zajistí masu vláčnost a šťavnatost, brambory v pekáči také nasáknou báječnou šťávou.

Obtížnost

Střední

Vaření 155 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Velký pekáč i kuře dobře potřeme máslem.
  2. Kuře vložíme do pekáče a okolo rozložíme brambory. Vše osolíme a opepříme. Vložíme česnek, zakápneme vínem i vývarem, překryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu, pak sejmeme alobal a pekáčem zatřeseme. Přidáme koření i skrojky citronu a odkryté pečeme ještě padesát minut.
  3. Teplotu zvýšíme na 220/200 °C a pečeme ještě půl hodiny. Pak vyjmeme kuře, volně přikryjeme alobalem a necháme před porcováním odpočívat aspoň 10 minut. Brambory udržujeme v teple.
  4. Kuře podáváme s bramborami a vypečenou šťávou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1177 KCal

    53 %

    49 %

  • Energie

    4922 KJ

    53 %

    49 %

  • Sacharidy

    51,3 g

    58 %

    51 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    75,6 g

    120 %

    111 %

  • Tuky

    71,8 g

    110 %

    103 %

  • nasycené

    21,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autoři: ,

Podobné recepty

Kopřivová nádivka

Nádivka s mladými kopřivami k českým Velikonocům neodmyslitelně patří.

Nadívaný králík s hořčičnou omáčkou

Bylinkové máslo dodá králičímu masu šťavnatost a báječnou jarní chuť.

Roláda z mletého masa

Vyzkoušejte vylepšenou verzi obyčejné sekané. Zelenina jí sluší.

Vepřové plátky na cibuli a bramborové kuličky

Nevíte, co uvařit o víkendu k obědu? Máme pro vás zajímavou inspiraci.

Znojemské dančí závitky

Inspirujte se receptem na oblíbené jídlo ze Znojma.