Beránek jako malovaný

nehodnoceno

Velikonoce jsou svátky jara a také skvělých tradičních dobrot, které s nimi máme spojené od dětství. Třeba takového beránka pečou snad v každé rodině. Tento recept nám poslala čtenářka Jana Morávková.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    294 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1230 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    38,4 g

    44 %

    38 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    6,1 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    12,9 g

    20 %

    18 %

  • nasycené

    7,2 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Formu na beránka důkladně vymažeme a vysypeme.
  2. Troubu předehřejeme na 175 °C.
  3. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  4. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, citronovou kůru, mléko a nakonec mouku, ve které jsme předtím rozmíchali prášek do pečiva.
  5. Vypracujeme těsto a velice opatrně a lehce do něj vmícháme sníh z bílků.
  6. Těsto rozetřeme do formy. Mělo by dosahovat kousek pod okraj formy. Přiklopíme druhou částí formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 35 až 40 minut, může to ale trvat i o chvilku déle.
Autor:

Podobné recepty

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.

Sladké knedlíky z odpalovaného těsta

Udělejte dětem radost domácími sladkými knedlíky.