Doporučujeme

Belgičané si potrpí na dobré jídlo

Stejně jako Francouzi mají i Belgičané potěšení z dobrého jídla. Maso je oblíbené především v minutkové úpravě, podávané se smaženými bramborovými hranolky a zeleninou. Mezi velmi oblíbené pochoutky patří také vaření šneci a krevety.
Uvnitř článku najdete recept na kuře Waterzoi.

Kuře Waterzoi

1 velké kuře
2 cibule
2 řapíky celeru
3 pórky
1 karotka
1/2 láhve bílého vína
citrón
2 hřebíčky
pepř, petrželka, bobkový list, tymián, sůl

Očištěné kuře potřeme citrónovou šťávou a vložíme do malého hrnce. Přidáme jemně pokrájený celer, na plátky nakrájený pórek a karotku, zalijeme vodou tak, aby kuře bylo právě potopeno a přivedeme do varu. Přidáme petrželku, bobkový list, tymián, cibuli se zapíchnutými hřebíčky, víno, pepř, sůl a uvaříme doměkka. Měkké kuře vysjmeme a pokrájíme na porce, z vývaru odstraníme koření a cibuli, do polévky vložíme zpět porce kuřete, přihřejeme a pováváme se zeleninou.


  • Vybrali jsme pro Vás