Doba přípravy
15 min.
Množství
6 porcí
120 g másla
100 g medu
2 vejce
20 g nastrouhané hořké čokolády
50 g drcených ořechů
125 g hladké mouky
5 zralých banánů
150 g tmavého cukru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový lusk
Utřeme máslo s cukrem a žloutky. Do hladkého krému vmícháme med, semínka z vanilkového lusku a rozmačkané banány. Banány by měly být velmi zralé, nejlepší jsou takové, které už nikdo nechce jíst pro jejich měkkost. Do směsi nastrouháme čokoládu a přidáme nasekané ořechy. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně zapracujeme do těsta. Nakonec lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.
Vzniklé hladké těsto nalijeme do vymaštěné a vysypané formy a pečeme na 160 °C 1 hodinu.
Poznámka
Hotová buchta je velmi vláčná a kyprá. Nejlepší je s dobrou kávou a milými přáteli.