Doporučujeme

Argentinský steak s marinádou chimichurri

Argentinský steak s marinádou chimichurri | foto: Apetit

Argentinský steak s marinádou chimichurri

  • 5
Maso z argentinských býků je celosvětově proslulé a grilování obřích kusů patří k folkloru stejně jako gaučové a pampa. Zkusit to ale můžete i doma!


NA 4 PORCE

Příprava: 10 minut + 3-4 hodiny marinování + 35-60 minut pečení

* 800 g - 1 kg roštěnce vcelku
* sůl a čerstvě mletý pepř

Na chimichurri:
* ½ hrnku olivového oleje
* ¾ hrnku bílého vinného octa
* 6 lžic dezertního vína (sherry)
* svazek nasekaného čerstvého koriandru nebo petrželky
* sekané čerstvé nebo sušené rozemnuté oregano
* 3 lžíce citronové šťávy
* 6 stroužků česneku, nasekaných

1. Osolené a opepřené maso přelijte většinou chimichurri a tři až čtyři hodiny marinujte. Půl hodiny před přípravou ho vyjměte a troubu předehřejte na 240 stupňů. Maso přelité zbylou marinádou pečte 20 minut.

2. Teplotu snižte na 190 stupňů a počítejte se čtvrthodinou pečení na půl kila masa, chcete-li je krvavé. Dalších patnáct minut pečení na celý kus přidejte na středně, a půl hodiny na zcela propečené maso. Jeho stav přesně určí teploměr.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Špíz z mořského ďasa s bylinkamiŠpíz z mořského ďasa s bylinkami
            Kořeněné jehněčí po marockuKořeněné jehněčí po marocku
            Rychlé houby, lilky a paprikyRychlé houby, lilky a papriky

           


  • Vybrali jsme pro Vás