NA 4 PORCE
Příprava: 10 minut + 3-4 hodiny marinování + 35-60 minut pečení
* 800 g - 1 kg roštěnce vcelku
* sůl a čerstvě mletý pepř
Na chimichurri:
* ½ hrnku olivového oleje
* ¾ hrnku bílého vinného octa
* 6 lžic dezertního vína (sherry)
* svazek nasekaného čerstvého koriandru nebo petrželky
* sekané čerstvé nebo sušené rozemnuté oregano
* 3 lžíce citronové šťávy
* 6 stroužků česneku, nasekaných
1. Osolené a opepřené maso přelijte většinou chimichurri a tři až čtyři hodiny marinujte. Půl hodiny před přípravou ho vyjměte a troubu předehřejte na 240 stupňů. Maso přelité zbylou marinádou pečte 20 minut.
2. Teplotu snižte na 190 stupňů a počítejte se čtvrthodinou pečení na půl kila masa, chcete-li je krvavé. Dalších patnáct minut pečení na celý kus přidejte na středně, a půl hodiny na zcela propečené maso. Jeho stav přesně určí teploměr.
OCHUTNEJTE TAKÉ Špíz z mořského ďasa s bylinkami |