Doporučujeme

Andělské oči

Andělské oči | foto: Renata Šrámková

Čtenářský recept: Andělské oči

  • 0

Doba přípravy: 30 minut
Množství: 50 kousků

  • 150 g hladké mouky
  • 50 g cukru
  • 40 g mletých ořechů
  • 100 g másla
  • 1 žloutek
  • meruňková marmeláda

1. Smícháme všechny suroviny kromě marmelády a zpracujeme vláčné těsto. Necháme ho 1 hodinu odpočinout v lednici.

2. Potom z něj vyválíme váleček, nakrájíme na stejně silná kolečka a vytvoříme úhledné kuličky. Ty klademe na plech a pomoučeným držadlem silné vařečky uděláme do každé kuličky hluboký důlek. V předehřáté troubě upečeme do růžova.

3. Vychladlá kolečka silně pocukrujeme. Marmeládu zahřejeme a rozmícháme do hladka. Malou lžičkou opatrně vlijeme do každého důlku marmeládu a necháme zchladnout.


  • Vybrali jsme pro Vás