Doporučujeme

Andělská bábovka

Oddělte žloutky od bílků a bílky ušlehejte do pěny. Přidejte ztužovač šlehačky a bílky došlehejte dotuha. Přidejte polovinu cukru a znovu dobře prošlehejte. V míse umíchejte žloutky do pěny, přisypte druhou polovinu cukru a míchejte, až vznikne hustá, hladká hmota. Přimíchejte sůl a mandlovou příchuť. Pak přidávejte střídavě prosátou mouku a vodu. Každou dávku pečlivě vmíchejte, než přidáte další.

6 vajec
1 lžička ztužovače šlehačky
1 šálek cukru
1/8 lžičky soli
1/2 lžičky mandlové příchuti
1 1/2 šálku mouky
1/2 šálku vody

Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Hmotu naplňte nevymaštěnou formou s otvorem uprostřed (např. bábovkovou) a dejete péct do předehřáté trouby na 60-70 minut. Hotový moučník můžete podávat samotný, polévaný ovocem nebo jako přílohu ke zmrzlině.


  • Vybrali jsme pro Vás