NA 6 PORCÍ
Příprava: 10 minut + 45 minut vaření + 1 hodina pečení
* 1 kg vepřové kotlety bez kosti, vcelku
* 1,2 kg brambor
* 7 stroužků česneku
* 1 muškátový oříšek
* 1 lžičku tymiánu
* 4 bobkové listy
* 2 lžíce sádla
* sůl
1. Do hrnce vlijte litr vody, vložte do něj maso a bobkové listy. Vařte tři čtvrtě hodiny. Troubu předehřejte na 170, horkovzdušnou na 150 C.
2. Pekáček, nejlépe kameninový, vytřete stroužkem česneku. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ty pak rozložte do pekáčku ve třech vrstvách; každou posypte směsí rozdrceného česneku, nastrouhaného muškátového oříšku a tymiánu. Osolte a zalijte brambory asi do poloviny vývarem z masa. Nakonec přidejte sádlo.
3. Vložte do předehřáté trouby; asi po půl hodině položte na brambory plátky masa. Pečte, dokud brambory nevsáknou všechen vývar; trvá to asi hodinu. Podávejte nejlépe s dušeným pórkem.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Cordon bleu z vepřového |
Jemné vepřové proužky |
Kořeněná vepřová pečínka na medu |