Viki Hrazdílková se dostala do semifinále soutěže Masterchef v ročníku 2020. Od začátku budila hodně emocí, protože přišla jako hubený střízlík, během půlročního natáčení, stresu a ochutnávání se trošku „spravila“.
Tím rozdělila své fanoušky na dvě skupiny. Jedni ji obdivovali v pozici „krev a mlíko“, druzí ji měli radši jako hubenou Viki. Na internetu dokonce začaly kolovat pověsti o její anorexií.
Už proto, že sympatická Moravačka sama přiznala, že v dospívání svou váhu řešila, ale z problémů a náběhům k hladovění se dostala s pomocí rodiny. Teď vypadá tak, jak vypadá, spíš díky životnímu stylu a cvičení.
V pořadu vzpomíná na maminku, kterou často překvapila tím, že přivedla domů kamarádky a společně se na ni vrhly s tím, že mají hlad. A starostlivá máma vždy dokázala ze zbytků v lednici vykouzlit něco dobrého, čím by celou partu nakrmila.
Recept, kterému říká pizza špízy, nemají samozřejmě s pizzou nic společného, možná jen omáčku, která se vyrábí částečně z rajčat. Takže by asi bylo vhodné recept nazvat spíše špízy z kuřecího masa se zeleninou s opečenými bramborami a rajčatovou omáčkou.
Což nijak nesnižuje hodnotu celého postupu. Vyjadřuje přesně to, co vždycky najdeme v lednici: kousek kuřecích prsíček, pár paprik a rajčat, cibuli nebo šalotku. A uvařené brambory z minulého dne. Z toho všechno Viki vykouzlila úplně nové jídlo.
Suroviny:
- 400 g kuřecího masa
- sůl
- pepř
- 1 čajová lžička sušeného česneku
- 1 polévková lžíce oregana
- 250 g zbylých kusů paprik
- olivový olej
- 12 ks cherry rajčat
- 250 g malých žampionů
- 1 čajová lžička cukru
- 1× smetana na vaření
- 400 g brambor
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na kostky a dochutíme solí, sušeným česnekem, pepřem a oreganem. Zbylé kusy paprik nakrájíme a napícháváme střídavě s masem na špejli.
Do posledního soustaPořad, ve kterém se postupně vystřídají bývalí účastníci soutěže Masterchef, bude nasazovat každý nový díl vždy ve čtvrtek na portálu TV NOVA. |
Špízy následně orestujeme na olivovém oleji. Poté je dáme stranou a na výpek hodíme šalotky, cherry rajčata, a malé žampiony, opepříme, osolíme a zasypeme oreganem.
Výpek i se zeleninou a špízy přemístíme do pekáčku a dáme péct na 20–30 minut při teplotě 180 °C.
Tomatovou omáčku připravíme z výpeku masa a rajčat (žampiony dáme stranou), které rozmixujeme. Poté omáčku ještě dochutíme cukrem a smetanou.
Jako přílohu podáváme bramborové zlaťáčky. Ty připravíme z předvařených brambor, které nakrájíme na plátky a orestujeme z obou stran, nakonec posolíme.