Perkelt s tarhoňou
Ingredience:
- 600 g vepřové plece bez kosti
- 4 cibule
- 100 g vepřového sádla
- sůl a mletý černý pepř
- mletá paprika
- 400 ml hovězího vývaru
- 2 papriky
- 4 rajčata
- 1 chilli paprička + 1 na ozdobu
Na tarhoňu:
- 2 vejce
- 300 g hladké mouky
- 50 g másla
- ½ cibule
Pracovní postup:
- Maso očistíme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme sádlo a cibuli nasekanou najemno orestujeme dozlatova. Přidáme nakrájené maso a ze všech stran ho opečeme. Osolíme ho, opepříme, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme vývarem.
- Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky, rajčata rozkrájíme na menší kousky. Vše přidáme k masu, přiklopíme a dusíme ještě asi 10-15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme. Můžeme přidat i nakrájené chilli papričky.
- Vejce prošleháme se solí a postupně přidáváme mouku až vznikne tuhé těsto, které se dá strouhat. Nastrouháme ho nahrubo na plech a necháme proschnout v mírně vyhřáté troubě. Pak v hrnci na másle orestujeme cibuli, přidáme tarhoňu a po 3 minutách míchání zalijeme vroucí vodou. Osolíme, přikryjeme a na mírném plameni dusíme doměkka.