Cannelloni s rajčatovým ragú
Ingredience:
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 konzerva sterilovaných sekaných rajčat
- 6 listů bazalky
- 4 větvičky tymiánu
- sůl
- 50 g sušené šunky
- 100 g rukoly
- 150 g listového baby špenátu
- 250 g sýra ricotta
- 150 g lučiny
- 2 lžíce smetany 30 %
- 40 g parmezánu
- máslo na vymazání
Pracovní postup:
- V kastrůlku rozehřejeme dvě lžíce oleje, přisypeme najemno nakrájenou cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Pak přidáme nadrobno nakrájený česnek, rajčata, nahrubo nasekané bylinky a vše zvolna opékáme asi 3 minuty. Osolíme, zalijeme 300 ml vody a necháme 20 minut dusit. Potom omáčku rozmixujeme dohladka.
- V pánvi na zbylém olivovém oleji krátce orestujeme pokrájenou sušenou šunku, rukolu a špenát. Přendáme do mísy a promícháme s ricottou, lučinou, smetanou a ¾ nastrouhaného parmazánu.
- Cannelloni nejprve jednotlivě namáčíme asi na 15 sekund do studené vody. Necháme okapat a naplníme připravenou náplní. Potom je naskládáme vedle sebe do formy, lehce vytřené máslem, zalijeme omáčkou a posypeme zbylým parmezánem. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut.