Pečený pstruh a ragú z černého kořene
Ingredience:
- 2 větší pstruzi
- sůl podle chuti
- 1 a ½ lžíce nasekaných bylinek podle chuti
- 2 lžíce másla
Na ragú:
- 2 černé kořeny
- 400 ml mléka
- 2 šalotky
- 2 lžíce másla
- 2 červené papriky
- 2 rajčata
- 1 mrkev
- sůl a pepř
- 100 ml smetany ke šlehání
Na dohotovení:
- bylinky podle chuti
Pracovní postup:
- Očištěné pstruhy osolíme, vložíme do nich bylinky, poklademe máslem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě při 200 °C asi 20 minut.
- Oloupaný černý kořen povaříme v mléce do poloměkka, nakrájíme ho na menší kousky a podusíme s najemno nasekanou šalotkou na másle. Po chvíli přidáme na kousky nakrájenou papriku, rajčata, mrkev a dál dusíme.
- Nakonec podle chuti osolíme, opepříme, vmícháme smetanu a krátce prohřejeme. Můžeme ozdobit bylinkami podle chuti.