Duhové nanuky
Ingredience:
- 100 g krupicového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 150 g meruněk
- 2 kiwi
- 150 g očištěného melounu
Pracovní postup:
- Krupicový cukr dáme do kastrůlku se silným dnem a zalijeme 100 ml vody. Přivedeme k varu a na malém plameni povaříme 5 minut do hustého cukerného rozvaru. Pak přidáme citronovou šťávu a necháme vychladnout.
- Meruňky a kiwi očistíme. Všechno ovoce rozmixujeme zvlášť dohladka. Cukerný rozvar rozdělíme na třetiny a smícháme s rozmixovaným ovocem.
- Do formiček nalijeme nejdříve meruňkovou náplň, pak opatrně kiwi a nakonec melounovou náplň. Uložíme do mrazáku. Když náplň začne tuhnout, tak vmáčkneme dřívka. Pak mrazíme nejméně 6 hodin.
- Po zmrazení namočíme formičky na 10 sekund do horké vody a nanuky vytáhneme. Ihned podáváme.