Jahodový tunel
Ingredience:
- 3 vejce
- 80 g krupicového cukru
- 50 g hladké mouky
- 40 g kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- 50 g bramborového škrobu
Na náplň:
- 150 ml smetany ke šlehání 33%
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 balíček ztužovače do šlehačky
- 200 g jahod
Pracovní postup:
- Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem do husté pěny. Lehce vmícháme prosátou mouku s kakaem, kypřicím práškem a škrobem.
- Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 12 minut. Po upečení sundáme z horkého plechu, přikryjeme utěrkou a necháme na papíru vychladnout. Po vychladnutí papír opatrně odtrhneme.
- Z korpusu odkrojíme jednu třetinu. Do formy na tunel dáme větší korpus. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem na pevnou šlehačku a polovinu rozetřeme na korpus ve formě. Pak vmáčkneme jahody a potřeme zbylou šlehačkou.
- Na povrch položíme menší díl. Tunel dáme do chladničky ztuhnout. Pak vyklopíme, nakrájíme na porce a pocukrujeme.