Ingredience 2 různé hlávkové saláty |
1. Omyjeme listy salátů a pampelišky a osušíme je v utěrce nebo ruční odstředivce. Nesmí se máčet dlouho ve vodě, protože by se vyplavily vitaminy rozpustné ve vodě.
2. Kozí sýr rozkrojíme na dvě poloviny a dáme zapéct pod gril. Nebo ho nakrájíme na kostičky a zapečeme v malé zapékací misce. Tu pak můžete dát na stůl a každý si vezme podle chuti.
3. Na dresink smícháme olej a umeocet, který salát osolí i okyselí zároveň. Dresink lehce promícháme se salátem.
4. Doprostřed na talíře dáme grilovaný kozí sýr, okolo salát a vše posypeme opraženými ořechy. Salát můžeme posypat jedlými květinami (například sedmikráskami, pampeliškami, růžovými lístky, měsíčkem, lichořeřišnicí nebo chrpami).