Ingredience 300 g mungo fazolí |
1. Suché neloupané mungo fazole nejlépe den předem namočíme do studené vody a necháme přes noc v pokojové teplotě nabobtnat.
2. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a vše nakrájíme nadrobno.
3. V hluboké pánvi zahřejeme kokosový tuk. Přisypeme koriandr, římský kmín a kurkumu a krátce orestujeme. Pak přidáme nakrájenou cibuli, česnek a zázvor a při mírné teplotě opékáme, až cibule zesklovatí. Nakonec přidáme nabobtnalé scezené fazole. Zalijeme vývarem a za občasného míchání vaříme fazole 30?–?40 minut doměkka. Osolíme a ochutíme citronovou šťávou.
4. Listy špenátu opláchneme, necháme okapat a přimícháme je k fazolím. Na povrch dáme přepuštěné máslo, zaklopíme a necháme 5 minut pod poklicí dojít. Hotový dál posypeme mandlovými lupínky a sezamem.