Ingredience Náplň: 100 g baby špenátu Bešamel: 50 g másla Těstoviny: 1 balení těstovin cannelloni |
1. Špenát vložíme do cedníku, přelijeme horkou vodou, necháme okapat a nasekáme najemno. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, osolené kuřecí maso a po chvíli přidáme špenát. Dobře promícháme, osolíme, opepříme a odstavíme z plotny.
2. Smetanu vyšleháme s vajíčky, ochutíme ji muškátovým oříškem, lístečky tymiánu a vmícháme do ní nastrouhaný sýr. Směs nalijeme ke špenátu, promícháme, přidáme ricottu a zamícháme.
3. Na bešamel si v hrnci rozpustíme máslo, vsypeme do něj mouku, důkladně promícháme a vytvoříme jíšku. Za stálého míchání přilíváme po částech mléko a nakonec omáčku ochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
4. Těstoviny naplníme špenátovou směsí s masem a dáme je vedle sebe do zapékací misky vymazané olivovým olejem. Zalijeme je bešamelovou omáčkou, posypeme nastrouhaným parmazánem, zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 45 minut. Na posledních 15 minut sundáme alobal. Hotové cannelloni servírujeme posypané čerstvým parmazánem a čerstvou řeřichou. Můžeme podávat třeba s rajčatovým salátem.