Gnocchi se schwarzwaldskou šunkou a špenátem
Ingredience na 4 porce:
Na těsto:
- 500 g sýru ricotta
- 50 g strouhaného parmazánu
- 2 vejce
- 30 g másla
- 130 g polohrubé mouky
- sůl
Na dokončení:
- 30 g kaparů
- 20 g ančoviček nebo sardelové pasty
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička citronové kůry
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 50 ml olivového oleje
- 30 g másla
- 80 g schwarzwaldské šunky
- 80 g baby špenátu
- 40 g hoblinek parmazánu
Pracovní postup:
- V míse smícháme ricottu, strouhaný parmazán, vejce a rozpuštěné máslo. Promícháme a postupně zapracujeme mouku a sůl. Z těsta postupně vyvalujeme válečky silné jako palec a z nich krájíme asi 2 cm velké špalíčky. Každý lehce promáčkneme vidličkou, nasypeme je do vařící a osolené vody a vaříme dokud nevyplavou na povrch. Hotové scedíme.
- Mezitím nadrobno nasekáme kapary, ančovičky a vložíme je do misky. Přidáme česnek, citronovou kůru a vše dobře utřeme. Přilijeme olivový olej a dochutíme solí a pepřem.
- Mezitím ve velké, hluboké pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme pokrájenou šunku a promícháme. Do pánve přisypeme gnocchi a krátce opečeme. Nakonec přidáme přeliv, špenát a mícháme, dokud listy nezvadnou. Podáváme posypané hoblinkami parmazánu.