Čínská polévka s bramborami a vepřovým masem
Ingredience:
- 200 g vepřové kýty
- 2 lžíce rýžového octa (nebo bílého vinného octa)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje (nebo slunečnicového)
- 300 g brambor
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 g mrkve
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 červená paprika
- 3 jarní cibulky
- 200 g sterilovaných bambusových výhonků
- sůl nebo sójovou omáčku na dochucení
Nejlepší polévkyTak se jmenuje speciál časopisu Můj svět, který vám přináší spoustu skvělých receptů. Na stáncích k dostání až do 27. března, objednat můžete i ZDE. |
Pracovní postup:
- Vepřové maso očistíme a na chvíli uložíme do mrazáku, aby zatuhlo. Pak ho ostrým nožem nakrájíme na velmi jemné plátky, vložíme je do misky a zalijeme je lžící octa, sójovou omáčkou a necháme asi 30 minut marinovat.
- Brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. Vsypeme je do vroucího vývaru, přidáme k nim zbylý ocet a asi 5 minut povaříme.
- Mrkev očistíme, nakrájíme na nudličky a společně s masem a zázvorem ji přidáme do základu na polévku. Vše vaříme na mírném ohni ještě 10 minut.
- Těsně před koncem vaření polévku zahustíme škrobem rozmíchaným v troše studené vody a přisypeme do ní na jemné nudličky pokrájenou papriku, nasekané cibulky a scezené bambusové výhonky. Když polévka zhoustne, dochutíme ji solí nebo sójovou omáčkou, odstavíme a hned podáváme.