Základní suroviny, ze kterých se kaše připravují - tedy obilí či luštěniny - vaše tělo navíc pěkně dají dohromady. Vždyť třeba pro Tibeťany je kaše z mletého praženého ječmene - tzv. tsampa (recept najdete v tomto článku) - naprostým základem každodenního jídelníčku pro děti i dospělé. Jen ochucení může být pokaždé trochu jiné. Je to prosté jídlo, ale dá tělu, co je potřeba.
Koneckonců i tu u nás nejběžnější ovesnou kaši máme podvědomě zařazenou jako pokrm chudých. Ať ji ale vnímáte jakkoliv, kaše je zásobárnou lehce stravitelných živin a jako taková by neměla na žádném jídelníčku chybět. Vždyť na své si přijdou i ti, kteří vyhledávají jídla bez lepku či laktózy.
A poslední praktická rada před přípravou? Rýži, pohankovou lámanku, luštěniny a podobné suché ingredience před zpracováním vždy propláchněte studenou vodou.