Doba přípravy
15 minut
Množství
dle chuti
tlačenka
kapie
kyselá okurka
červená cibule
Zálivka:
hořčice, worcestrová omáčka
olej, sůl, pepř, cukr, ocet
Tlačenku nakrájíme na menší kostky, kapii, kyselou okurku také na kostičky, ale samozřejmě drobnější. Cibuli nakrájíme na jemné nudličky a vše dáme do mísy. Zálivku vyrobíme v nám vyhovujícím poměru z uvedených surovin a dochutíme dle svých chuťových potřeb a nálad. Zálivku nalijeme do mísy k tlačence a zelenině a důkladně promícháme. Uložíme do chladu a podáváme vychlazené jako výborný „vyprošťovák“, třeba po Silvestrovské oslavě. Množství surovin záleží na každém, neboť někdo miluji více cibule, někdo kyselejší zálivku a někdo zase pikantnější.
Poznámka
Pivo jako křen :)