Suroviny na 6 porcí:
- 200-250 g sušenek (světlé)
- 100 g rozpuštěného másla
- 1 hrnek povařené a rozmačkané dýně hokkaidó (vychlazené)
- 2 vejce
- 3 lžíce medu nebo odpovídající množství hnědého cukru
- 3 lžíce zakysané smetany
- citrónová šťáva (pár kapek)
- špetka skořice
Postup:
1. Sušenky rozdrtíme, vmícháme do nich rozpuštěné máslo a celou směsí naplníme dno vymazané formy na koláč.
2. Dýni smícháme s medem, citronovou šťávou, skořicí a zakysanou smetanou, přidáme dvě vejce a promícháme lžící nebo mixérem.
3. Směs nalijeme na sušenkový korpus a dáme péct do trouby přibližně na 180 stupňů, 30 až 40 minut.