Soutěžte také o Deník Dity P.Čtenářka Laura Nováková vyhrává za tento recept kuchařku. Soutěžte také, v pátek startuje poslední kolo. Více info najdete zde. |
Doba přípravy
15 minut
Množství
10
500 g tvarohu
125 g másla
180 g cukru
1/2 prášku do pečiva
3 celá vajíčka
1-2 citróny
1 vanilkový cukr
2 vanilkové pudingy
- Všechny suché ingredience důkladně promíchejte v míse.
- Z citrónů vymačkejte všechnu šťávu, v hrnku rozpusťte máslo (lze použít i Heru) a oboje přidejte do mísy k suchým ingrediencím, přidejte tvaroh a vajíčka a smíchejte. Máte-li chemicky neošetřené citróny, použijte i nastouhanou kůru.
- Těsto nalijte do vymazané a vysypané dorotové formy.
- Pečte na 180°C přibližně 40 minut. Z formy vyjměte až po vychladnutí.
TIP: Vychlazený koláč posypejte moučkovým cukrem a ozdobte plátky citrónů či limetek.