Příprava 30 minut, 4 porce
Soutěžte také o kuchařku Dity P.Čtenářka Kateřina Hejzlarová vyhrává kuchařku Deník Dity P. Soutěžte také, co týden, to jeden vítěz. Více se dozvíte zde. |
- 4 hrušky
- šťáva z citronu
- 4cl hruškovice
- 125g třtinového cukru
Čokoládová poleva:
- 250ml smetany na šlehání
- 150g kvalitní čokolády
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Hrušky oloupejte, rozpulte a zbavte jádřinců. Zakapejte citronovou šťávou, polijte hruškovicí. Vložte na plech vyložený pečícím papírem, posypte cukrem a pečte asi 20 minut.
- Smetanu vlijte do hrnce a na mírném plameni přiveďte k varu. Čokoládu dejte do mísy, zalijte horkou smetanou a nechte úplně rozpustit.
- Po upečení dejte hrušky na servírovací talířek a zalijte čokoládovou polevou.