Pošlete recept na piknik a vyhrajte kuchařku Deník Dity P.

  2:13
Ve třetím díle kuchařské show Deník Dity P. probíhají přípravy na piknik. Jaké jídlo si nejlépe vychutnáte venku na dece? Pošlete nám svůj recept a vyhrajte kuchařku Deník Dity P., podle které je seriál České televize natočen.

V pátečním díle kuchařské show se Dita potká s kamarády a rozhodnou se uspořádat piknik ve Stromovce. Takže je potřeba uvařit něco rychlého a snadno dělitelného. 

Ditino oko padne na jarní kuřátka, která připraví s citronem a tymiánem. Jejich výhodou je, že každý host dostane celé kuřátko a odpadá dohadování, kdo chce prsíčka a kdo stehýnko. Recept naleznete níže.

Dita P. - kuřátko

Ale vyhlášená kuchařka jako Dita nemůže přijít na piknik jenom s jedním chodem. Připraví si i lotrinský quiche, k tradičnímu sýru a slanině přidá mladý chřest. Z kuřecích jater v bio kvalitě udělá jemnou paštiku s barevným pepřem. Jako sladkou tečku upeče jablečné bábovičky s javorovým sirupem. Kamarádi na pikniku vypadají více než spokojeně.

Pošlete nám svůj recept na piknik a vyhrajte kuchařku

Jaké jídlo si sebou berete na cesty? Co připravíte na piknik s rodinou nebo kamarády? Co si nachystáte na odpoledne u vody? Pošlete nám recept na piknikové jídlo a vyhrajte knihu Deník Dity P. Recept s fotkou (ta je podmínkou) NAHRAJTE ZDE do středy 25. září. Vylosovaný výherce dostane kuchařku a nejzajímavější recepty zveřejníme.

V předchozím kole byla vylosována Dominika Gašparová s receptem na Kuřecí pálivou a kyselou polévku z Thajska, mezi zajímavé vyprošťováky podle nás patří i detoxikační voda a rajská omáčka s ovesnými vločkami. Všechny vaše soutěžní recepty najdete zde.

Jarní kuřátka s citronem a tymiánem

Příprava 20 minut, pečení  40–50 minut, 6 porcí

Dita P. - kuřátka
  •  100 g změklého másla + na vymazání
  • 3 biocitrony
  • 3 stroužky česneku, drcené
  • 1 hrst čerstvé majoránky
  • 3 hrsti čerstvého tymiánu
  • 6 jarních kuřátek
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Deník Dity P.

Kuchařskou show v režii Davida Ondříčka uvidíte v pátek v 18:25 na Jedničce.

  1. Předehřeju troubu na 200 °C. Plech vymažu máslem a připravím si kořeněné máslo: do mísy nastrouhám na jemném struhadle kůru z jednoho citronu, přidám máslo, česnek, majoránku, tymián, pepř a vše promíchám.
  2. Kuřátka omyju a osuším. Opatrně nadzvednu kůži na prsou, aby se vytvořila kapsa. Do ní vpravím část máslové směsi, přetáhnu kůži zpět a další částí směsi pomažu kuře na povrchu. Stejně to udělám se všemi kuřátky. Zbývající dva citrony rozkrájím na šestinky a vždy dva dílky dám do každého kuřete.
  3. Kuřátka osolím, opepřím, naskládám na plech prsíčky nahoru a dám je péct. Po 15–20 minutách kuřátka přikryju alobalem a peču dalších 20–30 minut. Na posledních 5 minut alobal sundám. Pak kuřátka vyndám z trouby a nechám je zakrytá alobalem 10 minut odpočívat. Podávám je s bramborami nebo s pečivem.
Autor: , pro iDNES.cz
  • Nejčtenější

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. května 2024

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza

30. dubna 2024

Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Na grilu připravíte nejen flank steak s chimichurri, ale i žitný chléb

28. dubna 2024

Na Hobby začínáme nový seriál Hoď to na gril. Ve dvanácti epizodách předvedou excelentní kuchaři to...

Pět kroků, jak si snadno a v poklidu poradit s kynutým těstem

3. května 2024

Práce s kynutým těstem sice vyžaduje čas a trpělivost, ale když se s ním seznámíte blíž, nejspíš...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat

27. dubna 2024  15:07

Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...

Rebarbora bývala vzácnější než šafrán. Chutnat vám bude nasladko i s masem

4. května 2024

Tato zelenina známá též jako reveň kadeřavá bývá často považována za ovoce. Oblíbená i nenáviděná...

Pět kroků, jak si snadno a v poklidu poradit s kynutým těstem

3. května 2024

Práce s kynutým těstem sice vyžaduje čas a trpělivost, ale když se s ním seznámíte blíž, nejspíš...

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. května 2024

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Střední

40 min

Skvělý jarní recept se šparglem.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Dara Rolins je po další plastice. Kritiku fanoušků nechápe, cítí se svěží

Zpěvačka Dara Rolins (51) se na čas stáhla z veřejného života. V tom období prodělala „estetický zákrok“ a na sociální...

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli jedné z družiček na...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta Bartošová byla...

Autofotka: Sen z plakátů v kotrmelcích. Mladíček v tunelu rozbil Ferrari F40

Symbol italské nenažranosti se již skoro čtyři dekády pokouší zabít své řidiče. Jízda s Ferrari F40 bez posilovače...

Ukaž kozy, řvali na ni. Potřebovala jsem se obouchat, vzpomíná komička Macháčková

Rozstřel Pravidelně vystupuje v pořadu Comedy Club se svými stand-upy, za knihu Svatební historky aneb jak jsem se nevdala se...