- 650 g hladké mouky
- 250 g cukru moučka
- 250 g 100% tuku (nastrouhat)
- 130 g tekutého medu
- 4 celá vejce
- 1,5 g jedlé sody
- 1 vrchovatá lžíce perníkového koření
- 1 lžíce skořice
- na obarvení kakao podle potřeby
- 1 rozšlehané vejce na potření
1. Z uvedených surovin zpracujeme kompaktní těsto, je-li příliš "matlavé" přidáme hladkou mouku. Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici i několik dní odpočinout.
2. Těsto vyválíme (přes fólii),vykrájíme tvary, klademe na plech s pečícím papírem dále od sebe, aby se nám nespekly a upečeme při 180°C.
3. Ihned po vytažení z trouby je potíráme rozšlehaným vejcem, pak sesuneme z plechu a necháme na rovné podložce zcela vychladnout. Uložíme do krabice na pár dní "vydýchat", zdobíme bílkovou polevou. Perníčky jsou ihned měkké!