- 1 vejce
- 60 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžička mandlového aroma
- 150 g změklého másla
- 190 g hladké mouky
- džem na slepení dle chuti
- čokoláda na vaření
1. Šlehačem ušleháme vejce, cukr, vanilkový cukr, aroma a máslo do pěny. Přidáme mouku a vymícháme do hladka. Těsto ihned naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem vytvoříme kapky o velikosti vlašského ořechu.
2. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 8 minut.
3. Vychladlé pečivo slepujeme džemem. Připravíme si čokoládovou polevu a špičky jakoby ořechů do ní namáčíme. Z celé dávky je 37 kusů slepených ořechů.