Množství: 20 kousků
- 400 g hořké čokolády (kvalitní, nejlépe se 70 % obsah kakaa)
- 200 g másla (opět kvalitní; určitě se vyhněte ztuženým pokrmovým tukům)
- 10 g mleté kávy Espresso
- 200 g cukru moučky
- špetka soli
- 3 vejce
- 75 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 30 g kakaa
- 100 g bílé čokolády
1. Nasekáme hořkou čokoládu a rozpustíme ji s máslem v horké vodní lázni. Uvaříme 50 ml silné kávy a necháme vychladnout. 200 g prosátého moučkového cukru, sůl a vejce ušleháme do krémova. Přidáme rozehřátou čokoládu a espresso.
2. Smícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem a jemně promícháme s připravenou směsí. Bílou čokoládu na hrubo nasekáme a vmícháme do těsta. Formu vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něj těsto.
3. Pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě při 180°C, dokud není povrch křupavý, ale těsto uvnitř je ještě měkké. Necháme vychladnout ve formě, pak nakrájíme na kostky.
Poznámka: Kdo by odolal? K přípravě brownies použijte kvalitní čokoládu. Odměnou vám bude moučník hutné čokoládové chuti.