Doba přípravy: 1 hodina 10 minut
Množství: 12 porcí
Korpus:
- 3 vejce
- 1 bílek
- 150 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 100 ml rumu
- 150 g solamylu
- tuk a hrubá mouka na vymazání formy
Náplň:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 balíček vanilkového cukru
- 50 g pikantního džemu (malinový, rybízový)
- 4 broskve
- 50 g nastrouhané čokolády
1. Žloutky vyšleháme s máslem a cukrem do pěny. Spojíme se sněhem vyšlehaným z bílků a nakonec vmícháme solamyl a rum.
2. Těsto naplníme do vymazané, moukou vysypané formy a pečeme při 150° přibližně 45 minut.
3. Vychladlý korpus vodorovně překrojíme a obě strany potřeme džemem. Nakrájíme 3 broskve a poklademe jimi spodní díl korpusu. Broskve potřeme polovinou vyšlehané šlehačky a přiklopíme druhou polovinou korpusu.
4. Celý dort ozdobíme zbylou šlehačkou a na kousky nakrájenou broskví, po obvodu posypeme nastouhanou čokoládou.
5. Dort vložíme do chladničky a necháme ztuhnout.