Schnellovské jahodové cappuccino
Doba přípravy: 10 minut + chlazení
Množství: pro 4 osoby
- 500 g mražených jahod
- 10 g vanilkového cukru
- 100 g cukru krystal
- máta
- 4 kopečky vanilkové zmrzliny
1. Mražené jahody necháme povolit ve vhodné nádobě, rozmixujeme a po troškách přidáváme cukr. Vanilkový cukr přidáme až nakonec a dáme vychladit do lednice.
2. Do sklenice na whisky vložíme kopeček vanilkové zmrzliny, zalijeme vychlazeným jahodovým cappuccinem, zastříkneme šlehačkou a ozdobíme snítkou máty.
Smažená zmrzlina s horkými malinami
Doba přípravy: cca 30 minut
Množství: pro 4 osoby
- 8 kopečků vanilkové zmrzliny
- 200 g hladké mouky
- 50 g strouhanky
- 50 g cukru
- 200 g čerstvých malin
- 1 - 2 vejce
- máta
- olej
- voda (dle potřeby)
1. Připravíme si 8 kopečků vanilkové zmrzliny (na porci 2 kopečky) a vložíme na cca 10 - 15 minut zpět do mrazáku. Kopečky potom ihned po vyjmutí obalíme v hustším těstíčku z mouky, vejce, vody a nakonec ve strouhance. Obalené kopečky zprudka osmažíme dozlatova cca 2 minuty.
2. Čerstvé maliny vložíme do pánve, povaříme a přidáme cukr.
3. Servírujeme do vhodné nádoby. Nejprve osmažené kopečky zmrzliny, které přelijeme horkými malinami a ozdobíme mátou.
Malostranský banán s mandlemi a čokoládovou zmrzlinou
Doba přípravy: cca 20 minut
Množství: pro 4 osoby
- 4 banány
- 100 g čokolády na vaření
- 3 dcl smetany ke šlehání 30%
- 100 g cukru
- 5 g kakaa
- 4 kopečky zmrzliny
- sekané mandle
1. Čokoládu na vaření rozpustíme spolu se smetanou na velmi mírném plameni ve vodní lázni a postupně přidáváme cukr a kakao.
2. Oloupaný banán nakrájíme, položíme na dezertní talíř, polijeme horkou čokoládou a zasypeme sekanými mandlemi. Přidáme kopeček zmrzliny, ozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.
Recepty připravil šéfkuchař Jan Barták z pražské restaurace U Schnellů.