Letní hříchy: jahodové cappuccino, smažená zmrzlina a banán s mandlemi

  3:28
K létu patří nejen odpočinek u vody nebo výlety, ale také malé sladké hříchy, které si můžeme vzhledem k větší prázdninové aktivitě dopřát bez výčitek svědomí. Zkuste si doma připravit třeba lahodný dezert s ovocem a zmrzlinou podle šéfkuchaře pražské restaurace U Schnellů Jana Bartáka.

Jahodové cappuccino | foto: Matěj Honskus

Schnellovské jahodové cappuccino

Doba přípravy: 10 minut + chlazení
Množství: pro 4 osoby

  • 500 g mražených jahod
  • 10 g vanilkového cukru
  • 100 g cukru krystal
  • máta
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny

1. Mražené jahody necháme povolit ve vhodné nádobě, rozmixujeme a po troškách přidáváme cukr. Vanilkový cukr přidáme až nakonec a dáme vychladit do lednice.

2. Do sklenice na whisky vložíme kopeček vanilkové zmrzliny, zalijeme vychlazeným jahodovým cappuccinem, zastříkneme šlehačkou a ozdobíme snítkou máty.

Smažená zmrzlina s horkými malinami

Smažená zmrzlina

Doba přípravy: cca 30 minut
Množství: pro 4 osoby

  • 8 kopečků vanilkové zmrzliny
  • 200 g hladké mouky
  • 50 g strouhanky
  • 50 g cukru
  • 200 g čerstvých malin
  • 1 - 2 vejce
  • máta
  • olej
  • voda (dle potřeby)

1. Připravíme si 8 kopečků vanilkové zmrzliny (na porci 2 kopečky) a vložíme na cca 10 - 15 minut zpět do mrazáku. Kopečky potom ihned po vyjmutí obalíme v hustším těstíčku z mouky, vejce, vody a nakonec ve strouhance. Obalené kopečky zprudka osmažíme dozlatova cca 2 minuty.

2. Čerstvé maliny vložíme do pánve, povaříme a přidáme cukr.

3. Servírujeme do vhodné nádoby. Nejprve osmažené kopečky zmrzliny, které přelijeme horkými malinami a ozdobíme mátou.

Malostranský banán s mandlemi a čokoládovou zmrzlinou

Banán s čokoládovou zmrzlinou

Doba přípravy: cca 20 minut
Množství: pro 4 osoby

  • 4 banány
  • 100 g čokolády na vaření
  • 3 dcl smetany ke šlehání 30%
  • 100 g cukru
  • 5 g kakaa
  • 4 kopečky zmrzliny
  • sekané mandle

1. Čokoládu na vaření rozpustíme spolu se smetanou na velmi mírném plameni ve vodní lázni a postupně přidáváme cukr a kakao.

2. Oloupaný banán nakrájíme, položíme na dezertní talíř, polijeme horkou čokoládou a zasypeme sekanými mandlemi. Přidáme kopeček zmrzliny, ozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.

Recepty připravil šéfkuchař Jan Barták z pražské restaurace U Schnellů.

Autor:
  • Nejčtenější

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. května 2024

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza

30. dubna 2024

Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Na grilu připravíte nejen flank steak s chimichurri, ale i žitný chléb

28. dubna 2024

Na Hobby začínáme nový seriál Hoď to na gril. Ve dvanácti epizodách předvedou excelentní kuchaři to...

Pět kroků, jak si snadno a v poklidu poradit s kynutým těstem

3. května 2024

Práce s kynutým těstem sice vyžaduje čas a trpělivost, ale když se s ním seznámíte blíž, nejspíš...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat

27. dubna 2024  15:07

Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...

Rebarbora bývala vzácnější než šafrán. Chutnat vám bude nasladko i s masem

4. května 2024

Tato zelenina známá též jako reveň kadeřavá bývá často považována za ovoce. Oblíbená i nenáviděná...

Pět kroků, jak si snadno a v poklidu poradit s kynutým těstem

3. května 2024

Práce s kynutým těstem sice vyžaduje čas a trpělivost, ale když se s ním seznámíte blíž, nejspíš...

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. května 2024

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Střední

40 min

Skvělý jarní recept se šparglem.

Dara Rolins je po další plastice. Kritiku fanoušků nechápe, cítí se svěží

Zpěvačka Dara Rolins (51) se na čas stáhla z veřejného života. V tom období prodělala „estetický zákrok“ a na sociální...

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli jedné z družiček na...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta Bartošová byla...

Autofotka: Sen z plakátů v kotrmelcích. Mladíček v tunelu rozbil Ferrari F40

Symbol italské nenažranosti se již skoro čtyři dekády pokouší zabít své řidiče. Jízda s Ferrari F40 bez posilovače...

Ukaž kozy, řvali na ni. Potřebovala jsem se obouchat, vzpomíná komička Macháčková

Rozstřel Pravidelně vystupuje v pořadu Comedy Club se svými stand-upy, za knihu Svatební historky aneb jak jsem se nevdala se...