Doba přípravy: 10 minut + grilování
Množství: 6 velkých, 12 malých
- 500 g libového mletého hovězího (je možné kombinovat s vepřovým)
- 1 větší cibule
- čerstvá máta (velká hrst lístků)
- 4 stroužky česneku
- 1/2 lžičky cukru
- 2 jžíce oleje
- sůl
- 1 velký kelímek bílého jogurtu
- malá hrst lístků koriandru
1. Maso prohněteme s na jemno nakrájenou cibulí a mátou, asi 3/4 utřeného česneku, cukrem a olejem. Dosolíme podle chuti.
2. Po hrstech směs napěchujeme na předem namočené bambusové špízy. Dáme grilovat.
3. Na omáčku smícháme jogurt se zbytkem česneku, nasekaným koriandrem a osolíme.
Tip: Hotové kebaby podáváme v pita chlebu nebo v bagetě s jogurtovou omáčkou a čerstvou zeleninou.