Doba přípravy: 30 minut
Množství: 1 - 2 porce
- 1 střední bageta nebo 1 velká na půl
- 20 dkg anglické slaniny
- 20 dkg dobré šunky
- 20 dkg ementálu
- cibule na tenká kolečka
- petrželka nadrobno nakrájená
- stroužek česneku
- máslo dle potřeby
- alobal
1. Bagetu podélně rozkrájíme na asi 2,5 cm plátky, avšak nedokrojíme. Máslo smícháme s propasírovaným česnekem a petrželkou a plátky zevnitř dobře promažeme. Následně do bagety naskládáme na střídačku šunku se sýrem a anglickou.
2. Vše dobře zabalíme do alobalu a dáme na gril asi na 15-20 minut, poté vybalíme a necháme vypéct dozlatova a dokřupava.
Tip: K tomuto receptu miluju grilovaná rajčata s bazalkou.