Doba přípravy: 2 hodiny
Množství: 10 porcí
- 8 velkých brambor
- 1 menší cibule
- 3 okurky
- 2 mrkve
- 2 vajíčka
- 15 dkg kvalitní uzeniny
- 2 lžíce nálevu z okurek
- majonéza
- 1 dl mléka
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžíce octa
- 1 kávová lžička cukru
- pepř
- sůl
1. Brambory uvaříme ve slupce a po zchladnutí je oloupeme. Nakrájíme je na kostičky nebo protlačíme přes mřížku. Na kostičky nakrájíme také uzeninu a uvařenou mrkev. Vajíčka uvaříme na tvrdo, oloupeme, žloutky rozdrobíme a bílky nakrájíme na malé kousky. Okurky nastrouháme.
2. Poté rozředíme majonézu mlékem a nalijeme na brambory, přidáme hořčici promíchanou s octem a nálevem z okurek. Dle chuti přidáme sůl a pepř a vše promícháme. Nejlepší ke konzumaci je až druhý den. Chutě se krásně propojí.
Poznámka: Salát běžně připravuji z bezlepkových surovin, domácích okurek, a proto je vhodný i pro celiaky.