Doba přípravy: 12 hodin
Množství: 10 porcí
- 3 kg brambor uvařených ve slupce den předem
- 8 vajíček uvařených na tvrdo
- kořenová zelenina uvařená den předem ve slané vodě
- hořčice
- kyselé okurky
- sůl, pepř
- 2 cibule, jemně nakrájené
- 2 vejce a 300 ml oleje na majonézu
1. Brambory jemně nakrájíme přes kolečko, vajíčka nastrouháme na jemném struhadle, vařenou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle, stejně jako asi 3 kyselé okurky. Přidáme hořčici a cibuli, ochutíme slanou vodou ze zeleniny, okurkovým nálevem a pepřem.
2. Promícháme, přidáme domácí majonézu umixovanou ze 2 celých osolených vajíček a pomalu přilévaného octa.
Poznámka: Říkáme mu vánoční, ale i během roku na něj máme chuť, když máme něco smaženého nebo taky s opečenou klobáskou.