Eva a Vašek nejen zpívají, ale také vaří. Nakoukněte jim do kuchyně

  9:32
Populární pěvecká dvojka se svým kladným vztahem k jídlu a vaření netají. "Je to na nás ostatně vidět," říká Eva. S Vaškem mají dokonce dvě kuchyně, jednu domácí a druhou větší supermoderně vybavenou, kde přijímají návštěvy. Jako třeba vyhlášeného šéfkuchaře Jaroslava Sapíka, který Evu naučil jíst zvěřinu, po které se zrovna neutloukla.

"Vařit mě naučila maminka a hlavně Vašek," přiznala zpěvačka v dalším z dílů seriálu Česko na talíři, který můžete sledovat v neděli večer od šesti hodin na Primě, načež za asistence manžela vystřihla vepřové plátky zapečené s bramborami a smetanou, nad kterými se rozplýval i mistr šéfkuchař Sapík.

Ten se ve velkoryse vybavené kuchyni Evy a Vaška v Klepačově na Moravě cítil jako ryba ve vodě a nabídl svým hostitelům dančí na smetaně. Eva se sice zpočátku netvářila zrovna nadšeně, protože zvěřina jí nejede, ale šéfkuchař Sapík ji přesvědčil. "Skláním se před vaším uměním," podotkla Eva nad talířem. "Stalo se něco, co se ještě nikomu nepodařilo..."

Na klepačovskou náves, kde se natáčel pořad Česko na talíři, dorazili i přes nepřízeň počasí místní občané i s produkty z vlastních zahrádek.

Daniela Šinkorová, Jaroslav Sapík a pěvecká dvojice z Moravy Eva a Vašek v pořadu Česko na talíři.

Daniela Šinkorová, která spolu s Jaroslavem Sapíkem pořadem provádí, vytáhla z pěveckého dua i historku, proč se jmenují, jak se jmenují. "V Rakousku nám říkali Vašek a Eva," vypráví zpěvák, kterého napadlo použít tuto "značku" i v Čechách. Jeho partnerka byla pro. Měla však jednu podmínku - její jméno bude na začátku. Od té doby jsou tedy Eva a Vašek.

A na jakém jídle z české kuchyně si slavná dvojice nejraději pochutnává? Vašek miluje steaky na zeleném pepři a Eva prý nemá jedno nejoblíbenější jídlo: "Když je maso, tak jsem spokojená." Z dětství ale nejraději vzpomíná na bramboráky, Vaškovi zase chutnala babiččina klechtanka (koprová polévka) a lívance s mákem.

Chcete si vyzkoušet recept, který Eva získala od své maminky a kterým nadchla šéfkuchaře Sapíka?

Zapečené kotlety s bramborem a smetanou

Doba přípravy: cca 1 hodina
Množství: 4 porce

Zapečené kotlety s bramborami a smetanou podle Evy

  • 4 vepřové kotlety s kostí
  • 1 lžíce sádla
  • 4 brambory se slupkou (omyté a pokrájené na kostičky)
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžíce majoránky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 200 g tvrdého sýra
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř na dochucení

1. Vepřové kotlety lehce naklepeme, osolíme, opepříme a položíme na plech s vyšším okrajem, který jsme vymazali sádlem.
2. Zasypeme osolenými a okmínovanými bramborami. Vše posypeme majoránkou a necháme péct při 180 stupních Celsia.
3. Zapékáme asi 30 minut, pak vlijeme smetanu a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Znovu rozemneme majoránku a zapečeme se sýrem ještě asi čtvrt hodiny.

Autor:
  • Nejčtenější

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. května 2024

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza

30. dubna 2024

Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Na grilu připravíte nejen flank steak s chimichurri, ale i žitný chléb

28. dubna 2024

Na Hobby začínáme nový seriál Hoď to na gril. Ve dvanácti epizodách předvedou excelentní kuchaři to...

Pět kroků, jak si snadno a v poklidu poradit s kynutým těstem

3. května 2024

Práce s kynutým těstem sice vyžaduje čas a trpělivost, ale když se s ním seznámíte blíž, nejspíš...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat

27. dubna 2024  15:07

Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...

Rebarbora bývala vzácnější než šafrán. Chutnat vám bude nasladko i s masem

4. května 2024

Tato zelenina známá též jako reveň kadeřavá bývá často považována za ovoce. Oblíbená i nenáviděná...

Pět kroků, jak si snadno a v poklidu poradit s kynutým těstem

3. května 2024

Práce s kynutým těstem sice vyžaduje čas a trpělivost, ale když se s ním seznámíte blíž, nejspíš...

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. května 2024

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Střední

40 min

Skvělý jarní recept se šparglem.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Dara Rolins je po další plastice. Kritiku fanoušků nechápe, cítí se svěží

Zpěvačka Dara Rolins (51) se na čas stáhla z veřejného života. V tom období prodělala „estetický zákrok“ a na sociální...

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli jedné z družiček na...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta Bartošová byla...

Autofotka: Sen z plakátů v kotrmelcích. Mladíček v tunelu rozbil Ferrari F40

Symbol italské nenažranosti se již skoro čtyři dekády pokouší zabít své řidiče. Jízda s Ferrari F40 bez posilovače...

Ukaž kozy, řvali na ni. Potřebovala jsem se obouchat, vzpomíná komička Macháčková

Rozstřel Pravidelně vystupuje v pořadu Comedy Club se svými stand-upy, za knihu Svatební historky aneb jak jsem se nevdala se...