Doba přípravy: 30 minut
Množství: 2 plechy
Suroviny na 1 dávku:
- 100 g cukru
- 1 vejce
- 100 g mletých lískových oříšků
1. V míse utřeme vajíčko s cukrem, přidáme mleté ořechy a všechno dobře promícháme.
2. Na pekáč vymazaný tukem děláme lžičkou malé hromádky, které zdobíme ořechem (lískovým nebo vlašským).
3. Pečeme pozvolna ve středně vyhřáté troubě. Ještě teplé sebereme z plechu a uložíme do krabice vyložené alobalem.
Tip: Pokud jsme použili na ozdobení vlašský ořech, můžeme z něho po upečení opatrně nehty nebo párátkem seškrábnout "spálenou" slupku a dosáhnout tak krásné bílé barvy.
Poznámka: Ořechy nelze zaměnit, krtiny jsou jen z lískových. Pokud použijeme vlašské ořechy, máme z nich placičky.