Snadná večeře: záhoráky se zelím

  10:18
Pár snadných kroků, a na stole voní lahůdka, za kterou sklidíte bezvýhradný obdiv všech stolovníků!

Záhoráky se zelím | foto: Apetit

NA 6 PORCÍ

Příprava: 15 minut + 45 minut pečení

Ingredience:

* 600-750 g libového vepřového bůčku, bez kosti
* 500 g kysaného zelí
* 150 g anglické slaniny
* 4 stroužky česneku, rozdrcené
* sůl a kmín

Příprava jídla:

1. Připravte si maso
Maso nakrájejte na plátky. Ty pak rozklepejte dotenka, asi na centimetrovou výšku. Osolte je. Slaninu nakrájejte na drobné kousky a důkladně ji promíchejte s rozdrceným česnekem.

2. Ochuťte ho
Každý plátek masa okořeňte kmínem (může být i drcený). Tímto kořením šetřit nemusíte, výborně totiž ladí s chutí masa, a navíc zmírňuje nadýmavé vlastnosti zelí. Maso pak důkladně potřete směsí česneku a slaniny.

3. Vytvořte pěkné závitky
Rozpalte troubu na 200 °C. Na ochucené plátky masa pak rovnoměrně rozprostřete vrstvu zelí (část si nechte stranou) a vše pěkně zaviňte.

4. Upečte je dozlatova
Závitky naskládejte do zapékací mísy nebo do pekáče, pokmínujte je a zasypte zbylým zelím. Podlijte dvěma až třemi lžícemi vody, zakryjte alobalem a pečte do změknutí.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Kachna s červeným zelím
Kachna s červeným zelím
Jalovcové zelí
Jalovcové zelí
Špaldové halušky se zelím a špekem
Špaldové halušky se zelím a špekem

Autoři:
  • Nejčtenější

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. května 2024

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Mleté maso zamotalo mnoha mistrům grilu hlavu. Vyřazovala však pizza

30. dubna 2024

Soutěž amatérských kuchařů Česko na grilu na Primě se přehoupla do druhé poloviny. Hlavním úkolem...

Na grilu připravíte nejen flank steak s chimichurri, ale i žitný chléb

28. dubna 2024

Na Hobby začínáme nový seriál Hoď to na gril. Ve dvanácti epizodách předvedou excelentní kuchaři to...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat

27. dubna 2024  15:07

Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...

Pět kroků, jak si snadno a v poklidu poradit s kynutým těstem

3. května 2024

Práce s kynutým těstem sice vyžaduje čas a trpělivost, ale když se s ním seznámíte blíž, nejspíš...

Tato jídla se původně neměla povést, přesto se nakonec stala slavnými

2. května 2024

Příprava dobrého jídla vyžaduje nejen trpělivost, ale především pochopení každé složky a každého...

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Střední

40 min

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Špagety se špenátem a omáčkou

Střední

30 min

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Dara Rolins je po další plastice. Kritiku fanoušků nechápe, cítí se svěží

Zpěvačka Dara Rolins (51) se na čas stáhla z veřejného života. V tom období prodělala „estetický zákrok“ a na sociální...

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli jedné z družiček na...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta Bartošová byla...

Autofotka: Sen z plakátů v kotrmelcích. Mladíček v tunelu rozbil Ferrari F40

Symbol italské nenažranosti se již skoro čtyři dekády pokouší zabít své řidiče. Jízda s Ferrari F40 bez posilovače...

Ukaž kozy, řvali na ni. Potřebovala jsem se obouchat, vzpomíná komička Macháčková

Rozstřel Pravidelně vystupuje v pořadu Comedy Club se svými stand-upy, za knihu Svatební historky aneb jak jsem se nevdala se...