Zdeněk Pohlreich je známý šéfkuchař, jehož proslavila nejen jeho gastronomická dovednost, ale také velice svérázné moderování kulinářských televizních pořadů Ano, šéfe!, Na nože!, Šéf na grilu, Česko vaří s Pohlreichem, Už dost, šéfe!, Teď vaří šéf!, Rozpal to, šéfe! a Vařte jako šéf! Provozuje pražské restaurace Café Imperial a Divinis a také učí na Střední škole gastronomické a hotelové. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o půl milionu, já budu v porotě za zlého policajta,“ říká populární „šéf“ s tím, že diváci mají rádi, když „jiní trpí“. „Ale tento pořad je decentní, žádná katovna,“ ujišťuje zkušený restauratér v rozhovoru pro týdeník 5plus2.
Hovory na talíři

O svém působení v show Česko na grilu, která na Primě startuje v závěru března, jste řekl, že se nevracíte jako „nice guy“ a nikdo to ani nemůže očekávat. Myslíte, že by vám lidé roli dobráka nevěřili, nebo vás tak ani nechtějí?
Myslím, že lidé to nechtějí. Chtějí vidět někoho v televizi, jak trpí. Dokonce si myslím, že to je nedílná součást mého televizního úspěchu. Dokud se to netýká jich samotných, tak to všichni milují. Ale vážně, tenhle pořad je ještě normální, není to žádná katovna. Myslím, že je to hodně decentní.

Jsem skalní zástupce a fanda normálního kapitalismu – nezdeformovaného nějakým sociálním inženýrstvím.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hovory na talíři