Jen s kakaem a nemíchat? Hlasujte v anketě, jak správně jíst krupicovou kaši

Zamíchat, nebo nezamíchat? Jíst od kraje talíře, nebo zprostředka? S kakaem, skořicí, kokosem, ovocem nebo jen s máslem? Krupicová kaše vyvolává řadu osudových otázek. Jak to s ní máte vy?
Část 1/3
Krupicová kaše

Každý z nás jedl v dětství dokonalou krupicovou kaši od maminky či babičky. Dávali jste přednost promíchání všech ingrediencí, nebo jste jí lžící opatrně vychutnávali od kraje talíře? Debaty na takové téma se vedou dodnes.

Například populární pekař a cukrář Josef Maršálek zdobí uvařenou kaši čerstvým máslem, skořicí a kakaem. A na sociálních sítích přidává radu: „Jo a nemíchat. Ne, ne a néééééé.“

Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

Na to mu odpovídá čtenářka Hanka Korycanová: „Stačí mi jen skořice bez kakaa, zásadně nemíchat, jíst dokola po krajích a nejvíc miluju, když je posypaná moučkovým cukrem, který je trochu hrudkovitý a ty hrudečky, když se nasáknou tím máslíčkem.“

Šárka Schejbalová potvrzuje její slova: „Nemíchat. Na tomhle se lámou charaktery a končí přátelství!“ Lucirku Radimeckou dokonce rozčiluje její muž: „Manžel když už si ji dá, tak míchá a to mi je úplně špatně, jen to vidím.“

Jana Boudníková Ďuriščová ale oponuje: „Zamíchat a znovu posypat, a potom pěkně dokola pomalu jíst.“ Další diskutující, Martin Itterheim, má podobný názor: „Amatéři nemíchají, profík to zamíchá a navrch přidá další vrstvu kakaa a másla.“

Je to prostě věda. Ať už mícháte, nebo ne, na další stránce vám přinášíme recept na krupicovou kaši, při které se můžete ponořit do těch nejhezčích vzpomínek na dětství, ale vyzkoušet můžete i další zajímavé recepty.

Autor:
  • Nejčtenější

Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat

27. dubna 2024  15:07

Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Střední

40 min

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Špagety se špenátem a omáčkou

Střední

30 min

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Jarní poke bowl s lososem

Lehké

40 min

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Lehké

30 min

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli jedné z družiček na...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta Bartošová byla...

Autofotka: Sen z plakátů v kotrmelcích. Mladíček v tunelu rozbil Ferrari F40

Symbol italské nenažranosti se již skoro čtyři dekády pokouší zabít své řidiče. Jízda s Ferrari F40 bez posilovače...

Ukaž kozy, řvali na ni. Potřebovala jsem se obouchat, vzpomíná komička Macháčková

Rozstřel Pravidelně vystupuje v pořadu Comedy Club se svými stand-upy, za knihu Svatební historky aneb jak jsem se nevdala se...

Do Bolívie jsem odešla kvůli smrti rodičů, přiznala sestra Romana Vojtka

Mladší sestra herce Romana Vojtka (52) Edita Vojtková (49) je módní návrhářkou a žije v Bolívii. Do zahraničí odešla...