Plněné ořechy světlé i tmavé
Ingredience:
- 280 g hladké mouky
- 300 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 120 g mletých ořechů
Náplň:
SOUTĚŽVyhrajte pomocníky Tescoma. Posílejte recepty na vánoční cukroví - formulář najdete ZDE. Autoři deseti nejlepších uveřejněných receptů získají vykrajovátka na linecké cukroví Delicia nebo soupravu pro přípravu perníkové hvězdy |
- 200 g másla
- 6 lžic moučkového cukru
- 2 lžíce rumu
- 150 ml studené silné kávy (turecké nebo rozpustné)
Pracovní postup:
- Do proseté mouky přidáme moučkový cukr, mleté ořechy a změklé máslo. Do tmavých ořechů přidáme navíc 2 lžíce kakaa.
- Vypracujeme těsto, které necháme aspoň hodinu v lednici odležet.
- Poté plníme formičky na ořechy těstem tak, abychom udělali prohlubeň, dáme péci do předehřáté trouby na 160°C na cca 15 minut, až těsto ve formičkách opadne.
- Necháme mírně vychladnout a vyklepáváme ořechy z formiček.
- Plníme náplní, kterou utřeme z másla, moučkového cukru, rumu a silné kávy.