Linecké cukroví ze špaldové mouky
Ingredience:
SOUTĚŽVyhrajte pomocníky Tescoma pro vaše vánoční pečení. Posílejte své rodinné recepty na vánoční cukroví - formulář najdete ZDE. Autoři deseti nejlepších uveřejněných receptů získají vykrajovátka na linecké cukroví Delicia nebo soupravu pro přípravu perníkové hvězdy na stromeček. |
- 500 g hladké špaldové mouky + na podsypání
- 2 vejce
- 250 g změklého másla
- 250 g moučkového cukru + na poprášení
- jemně strouhaná kůra z 1/2 bio citron
- 1 vanilkový lusk
- rybízová marmeláda na spojování
Pracovní postup:
- Na pracovní desku odvážíme špaldovou mouku, moučkový cukr a citronovou kůru. Přidáme vejce, obsah vanilkového lusku a pokrájené máslo.
- Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme přes noc odležet v chladničce.
- Před pečením předehřejeme troubu na 160 °C. Těsto na pomoučněné pracovní ploše rozválíme na nepříliš tenký plát.
- Vykrajujeme tvary tak, že do poloviny vykrojíme kolečko, a klademe je na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme v předehřáté troubě a po vychladnutí slepujeme marmeládou a poprášíme moučkovým cukrem.
Tip: Zkuste slepovat linecké cukroví oříškočokoládovým krémem.