- 250 g sušených hub
- 3 vejce
- 80 g slaniny
- 1 cibule
- 3 PL hrubé mouky
- 2 stroužky česneku
- majoránka, sůl, pepř
- 120g strouhanky olej na smažení
1. Houby namočíme do studené vody přes noc. Druhý den vodu slijeme, houby vymačkáme a překrájíme.
2. Slaninu nakrájíme na kousky a necháme je v pánvi rozpustit. Přisypeme najemno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak vmícháme houby a vše 20 minut dusíme (je-li třeba, podlijeme trochou "houbové" vody).
3. Směs ochutíme majoránkou, solí a pepřem a necháme vychladnout. Pak přimícháme rozšlehané vejce a utřený česnek a směs zahustíme moukou.
4. Rukama navlhčenýma vodou tvoříme z hmoty karbanátky, obalujeme je ve strouhance a smažíme na oleji z obou stran dozlatova.
Poznámka:
Rozpálí vaše chuťové buňky. Výborně chutnají s pikantním dippem.