Doba přípravy: 60 minut
Množství: 4 porce
- 1 kg brambor uvařených ve slupce
- 150 g hrubé mouky
- 125 g másla
- 2 lžičky mleté skořice
- 3 PL medu
1. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Zasypeme je hrubou moukou a promícháme. Připravenou směs rozložíme do máslem vymazané zapékací mísy nebo pekáče a pokapeme zbylým máslem.
2. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 175 - 180 °C a pečeme 35 minut.
3. Hotový pokrm vypečený dorůžova rozdělíme na talíře a každou porci pokapeme medem a posypeme skořicí.
Poznámka:
Toto je velmi efektní recept z chalupy. Brambůrky jsou sladce vypečené. Na povrchu jsou zlatavé a uvnitř vláčné... jen se rozplývají.