CHCETE HUBNOUT S NÁMI? ČTĚTE ZDE A ZDE
Na 4 kusy
* 350 g jemného polotučného tvarohu
* 150 g bílého hustého jogurtu
* 40 ml pomerančové šťávy
* 3 pomeranče, nejlépe bio
* 1 vanilkový cukr
* čerstvá máta na ozdobu
1. Pomeranče dobře omyjeme a z jednoho pomocí ostrého nože oloupeme oranžovou kůru a nakrájíme ji na nudličky. Zbylé pomeranče rozpůlíme a nakrájíme i s kůrou na tenké plátky.
2. Tvaroh vyšleháme s jogurtem, vanilkovým cukrem, šťávou a šťávou z oloupaného pomeranče na krém. Rozdělíme do misek, doplníme plátky pomeranče a posypeme proužky kůry a ozdobíme lístky máty.
PRO RODINU
Udělejte piškotovou omeletu: 2 žloutky s 25 g cukru ušlehejte do pěny. Ze 2 bílků a špetky soli vyšlehejte sníh. Obě hmoty spojte a zlehka vmíchejte 40 g mouky. Těsto rozetřete do vymazané pánvičky a pečte v předehřáté troubě.
DENNÍ JÍDELNÍČEK
Snídaně: 1 porce pomerančového krému (1 005 kJ) + 1 sušenka Bebe Dobré ráno (dohromady 1 228 kJ)
Svačina: 150 g mrkve + 150 g červené papriky (464 kJ)
Oběd: 100 g vařeného hovězího + 100 g vařených brambor + 120 ml rajské omáčky (1 670 kJ)
Svačina: 300 g okrukového salátu s biokysem + 2 plátky knäckebrotu (591 kJ)
Večeře: 100 g Insalatissime mexicana + 300 g hlávkového salátu (1 030 kJ)
CELKEM: 4 983 kJ