Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

6. díl jarní diety: ovocný tvaroh s čokoládou a vločkami

  0:04aktualizováno  0:04
Tento tvarohový krém si dejte k snídani. Pro rodinu a ty, kteří nedrží dietu, je skvělý k lívanečkům.

Ovocný tvaroh s čokoládou a vločkami | foto: Stockfood.cz

CHCETE HUBNOUT S NÁMI? ČTĚTE ZDE

Pro 4 osoby

Příprava: 10-15 minut

* 500 g polotučného jemného tvarohu
* 100 ml mléka
* 1 lžíce medu
* 20 g hořké čokolády 70%
* 40 g ovesných vloček, nejlépe bio
* 400 g dužiny čerstvého manga nebo ananasu, na kousky

1. Tvaroh vyšleháme s mlékem a medem na jemný krém. Vločky nasucho opražíme na pánvi a čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle na hoblinky.

2. Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na kousky. Šťávu, kterou ovoce pustilo, zachytíme a vmícháme do tvarohového krému.

3. Tvaroh rozdělíme do misek, ozdobíme ovocem a posypeme opraženými vločkami a hoblinkami čokolády.

DENNÍ JÍDELNÍČEK

Snídaně: 1 porce ovocného tvarohu (1 200 kJ)
Svačina: 30 g Fit snack raciolek (479 kJ)
Oběd: 250 g pečeného kuřete + 100 g bramborové kaše + 200 g okurkového salátu (1 576 kJ)
Svačina: ovocný salát: 100 g ananasu + 50 g jablek + 50 g granátového jablka + 50 g hroznového vína (577 kJ)
Večeře: 80 g grilovaného sýra El Grillo + 150 g grilované cukety + 150 g grilované papriky (1 065 kJ)
CELKEM: 4 897 kJ

PRO RODINU

Tento tvarohový krém je pro ty, co nedrží dietu, skvělý k čerstvým lívanečkům:

Lívance

Pro 4 osoby

Příprava: 15 minut + asi 5 minut pečení

* 30 g másla
* 3 vejce, zvlášť bílky a žloutky
* 20 g cukru
* 350-400 ml mléka
* 280 g hladké mouky
* 1 lžička prášku do pečiva
* máslo na potírání lívanečníku
* špetka soli
* skořicový cukr na posypání

1. V míse utřeme změklé máslo, žloutky a cukr do pěny. Přidáme mléko, prosetou mouku s kypřícím práškem, špetku soli a vymícháme hladké těsto. Nakonec zlehka zapracujeme tuhý sníh z bílků.

2. Lívanečník rozpálíme a vymažeme máslem. Lžící nalijeme do každého důlku trochu těsta. Když jsou lívanečky na spodní straně opečené, obrátíme je a dopečeme z druhé strany. Hotové lívanečky posypeme skořicovým cukrem.





Nejčtenější

ilustrační snímek
Poradna: Dcera má účes na ježka. Jak reagovat na sexistické poznámky?

Nechala jsem své sedmileté dceři ostříhat vlasy nakrátko a strašně mě překvapila reakce některých lidí z našeho okolí. Nevím vůbec, jak na jejich nemístné...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Od hltače po požitkáře. Osm typů jedlíků, aneb jsme to, co jíme?

Jídlo už dávno nemá jen funkci utišení hladu. Žijeme v době, kdy se z vaření stal módní trend. Jíst musíme všichni a stravování podle současných trendů patří k...  celý článek

Ilustrační fotografie
Co dělat, když tělo zadržuje vodu. Na vině může být špatné jídlo i nemoc

Je to vůbec možné, aby se naše tělo příliš „zavodnilo“, když je vlastně z vody? No ano, je. Nejsme totiž z vody úplně a jak praví staré rčení: všeho moc škodí.  celý článek

Nakupování online je sice pohodlné, ale přináší i svá úskalí. Často si nemůžete...
Zklamaná zákaznice? Už nikdy. Ukážeme, jak předejít hororovým nákupům

Nemilá překvapení při nakupování zažil asi každý z nás. Rozlepenou podrážku či díru na svetru můžete v kamenném obchodě snadno odhalit. Co ale dělat, pokud si...  celý článek

Jana Bělobrádková se stará o tři děti.
Bartošová, Bělobrádková a Babišová: Své manžely v politice podporujeme

Bez podpory své partnerky žádný politik dlouhodobě neuspěje. Kdo stojí po boku nejvýraznějších osobností letošních voleb? Oslovili jsme manželky lídrů...  celý článek

Další z rubriky

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Škubánky s mákem
Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už při vyslovení jeho názvu, nemusí být drahé. To věděly i naše...  celý článek

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Zuby jako perličky: 5 tipů na bělení zubů doma
Zuby jako perličky: 5 tipů na bělení zubů doma

Ne že by každý z nás potřeboval úsměv amerického herce, ale svítivé žluťáky taky nejsou úplně v kurzu. Vyberte si proto ... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.